Australija įteisins MDMA ir magiškuosius grybus medicininiais tikslais

Australijos narkotikų priežiūros tarnyba penktadienį paskelbė, kad psichodelinės medžiagos MDMA ir psilocibinas, dažniau žinomos kaip ekstazis ir magiškieji grybai, netrukus bus naudojamos depresijai ir potrauminiam stresui gydyti.

Terapinių prekių administracija (TGA) pranešė, kad nuo liepos psichiatrai galės išrašyti šias dvi medžiagas, nustačiusi, kad „pakanka įrodymų dėl galimos naudos tam tikriems pacientams“.

Šie du narkotikai šiuo metu yra draudžiamos medžiagos ir gali būti naudojami tik griežtai kontroliuojamuose klinikiniuose tyrimuose.

TGA teigė, kad nustatyta, jog jie yra santykinai saugūs, kai yra skiriami medicininėje aplinkoje, ir suteikia „pakitusią sąmonės būseną“, kuri gali padėti pacientams.

Pietų Australijos universiteto psichikos sveikatos ir savižudybių prevencijos tyrėjas Mike'as Muskeris (Maikas Maskeris) pasveikino šį žingsnį kaip ilgai lauktą.

„Bendruomenėje yra daug žmonių, kenčiančių nuo PTSS (potrauminio streso sutrikimo) ir depresijos, ypač kariuomenės veteranų ir žmonių, dirbusių skubios pagalbos tarnybose, kuriems standartiniai psichiatriniai vaistai nepadeda ir nesuteikia jokio palengvinimo“, – sakė jis.

M. Muskeris teigė, kad šie du narkotikai „mažina slopinimą“ ir gali padėti žmonėms apdoroti sudėtingus vaizdus ir prisiminimus.

Kol kas MDMA ir psilocibinas bus naudojami tik depresijai ir potrauminiam stresui gydyti.

Tačiau šių medžiagų vartojimo medicininiais tikslais šalininkai tikisi, kad vieną dieną jie bus naudojami gydant priklausomybę nuo alkoholio, obsesinį kompulsinį sutrikimą ir valgymo sutrikimus.

Psichedelikus čiabuvių bendruomenės vartoja jau tūkstantmečius, tačiau Vakarų mokslininkai tik praėjusio šimtmečio viduryje pradėjo rimtai domėtis jų panaudojimo galimybėmis.

Šie narkotikai tapo septintojo dešimtmečio kontrkultūros judėjimo simboliais ir buvo uždrausti.

Kanados ir Jungtinių Valstijų valdžios yra vienos iš tų, kurios jau leido vartoti MDMA ir psilocibiną medicinoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donnie Lee

Donnie Lee portretas
Jei jie gali legalizuoti MDMA grybų psichodelinį vaistą kaip visumą, tai padės visiems, jei narkomanai, kurie nori sustoti problema

cha ha ha ..... gal naxren paprasciausiai vel

cha  ha  ha ..... gal naxren paprasciausiai vel portretas
uzkreskit covidu ir ,,, gydykit,,,pfaizeriais, modernom, ir t,t ju prigaminta milijardai doziu , Dulke nespeja y kanalizacija nuleidinet ,bepyldamas kiek uzpirko lietuvai , koks skirtumas grybukais ar pfaizeriais ...likimas po ,,gydymo,,,vienodas---kapines.

bizniukas

bizniukas portretas
paskui reikės gydymo nuo priklausomybių.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių