Australija sulaukė „Pfizer“ vakcinos: vakcinaciją pradės kitą savaitę

Australijai pirmadienį sulaukus pirmosios „Pfizer“ vakcinos nuo koronaviruso siuntos, šalis teigia, kad vakcinacijos kampaniją pradės jau kitą savaitę, praneša agentūra AP.

Į Sidnėjaus oro uostą atgabenta daugiau kaip 142 tūkst. vakcinos dozių, skelbė šalies vyriausybė. Nuo vasario 22 d. vieni pirmųjų bus skiepijami sveikatos priežiūros, slaugos namų ir karantino įstaigų darbuotojai.

Vienas pirmųjų taip pat žada pasiskiepyti Australijos premjeras Scottas Morrisonas, taip siekdamas padidinti visuomenės pasitikėjimą vakcinavimo programa.

Australija nusprendė neskubinti vakcinų reguliuotojų sprendimo dėl „Pfizer“ vakcinos naudojimo šalyje, kad padidintų visuomenės pasitikėjimą šiuo preparatu.

Šalyje kol kas leidžiama skiepyti tik „Pfizer“ vakcina. Tačiau reguliuotojai netrukus turėtų uždegti žalią šviesą ir „AstraZeneca“ kartu su Oksfordo universitetu sukurtai vakcinai.

Australija sudariusi sutarčių gauti 20 mln. „Pfizer“ vakcinos dozių ir gauti ar patiems pasigaminti 53,8 mln. „AstraZeneca“ vakcinos dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių