Austrijos kancleris S. Kurzas susitiko su S. Cichanouskaja

Ketvirtadienį Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas susitiko su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir pareiškė, kad jo šalis pasirengusi remti pilietinę visuomenę Baltarusijoje.

Jis tai pranešė savo „Twitter“ paskyroje.

„Geras susitikimas su Sviatlana Cichanouskaja. Austrija pasirengusi toliau prisidėti prie Baltarusijos pilietinės visuomenės stiprinimo ir inkliuzyvaus dialogo, vedančio į laisvus ir teisingus rinkimus, plėtojimo“, - parašė S. Kurzas.

Savo ruožtu S. Cichanouskajos spaudos tarnyba pranešė, kad susitikime buvo svarstoma, kaip taikiai sureguliuoti politinę ir ekonominę krizę Baltarusijoje, taip pat buvo aptartas galimas Austrijos vaidmuo šiame procese.

S. Cichanouskaja padėkojo kancleriui už tvirtą Austrijos poziciją Aliaksandro Lukašenkos legitimumo nepripažinimo klausimu ir personalinių sankcijų paskelbimą Baltarusijos valdžios atstovams.

Politikė pareiškė užuojautą Austrijos žmonėms dėl neseniai Vienoje įvykdyto teroro akto, o po susitikimo apsilankė išpuolio vietoje ir padėjo gėlių.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Manifestacijos tęsiasi iki šiol.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių