B. Johnsonas: nuo birželio 1 d. iš dalies atsidarys Anglijos pradinės mokyklos

Nuo birželio 1 d. kai kurie Anglijos pradinių mokyklų auklėtiniai sugrįš į pamokas, sekmadienio vakarą paskelbė Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas.

Įprastos pamokos mokyklose birželio 1 d. bus atnaujintos lankantiems priešmokyklinę klasę, pirmą klasę, taip pat pradinę mokyklą baigiantiems moksleiviams, spaudos konferencijoje pranešė B. Johnsonas.

Pagrindinėse mokyklose pamokos bus atnaujintos vėliau, o nuo birželio 15 d. bus leidžiama „šiek tiek kontakto“ tarp mokytojų ir egzaminams besiruošiančių moksleivių.

Naujausiais duomenimis, JK nuo COVID-19 mirė beveik 37 tūkst. žmonių. Mokytojų ir mokyklų darbuotojų profsąjungos praeitą savaitę paragino Vyriausybę iš naujo persvarstyti planus atidaryti mokyklas dėl grėsmės visuomenės sveikatai.

Kelios savivaldybės Anglijoje jau pareiškė nesutinkančios atidaryti pradines mokyklas birželio 1 d., o Škotijoje, Velse ir Šiaurės Airijoje, kur švietimo reikalus kuruoja vietos valdžia, mokyklos nebus atidaromos dar ilgą laiką.

Škotijoje mokyklos bus iš dalies atidarytos tik rugpjūčio 11 d., Šiaurės Airijoje – rugsėjį, o Velsas dar nėra nustatęs mokyklų atidarymo datos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių