Pereiti į pagrindinį turinį

B. Obama: JT rezoliucija yra „aiški žinia“, kad Iranas teisingame kelyje

2015-07-20 17:52
BNS inf.
Barackas Obama
Barackas Obama / Scanpix nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį pasveikino JT Saugumo Tarybos balsavimu priimta rezoliucija, palaikanti branduolinę sutartį su Iranu ir pažymėjo tikįs, kad skeptiškasis Kongresas į tai atsižvelgs.

B.Obama tikisi, kad JT sprendimas bus „aiški žinia, jog didžioji dauguma šalių“ pripažįsta, kad diplomatija yra „bene stipriausias mūsų požiūris į užtikrinimą, kad Iranas nesieks turėti branduolinio ginklo“.

„Šiuo klausimu esama plataus tarptautinio konsensuso, – pridūrė B.Obama. – Mano darbinė prielaida – kad Kongresas atkreips dėmesį į platų esminį konsensusą“.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba pirmadienį vieningai pritarė rezoliucijai, kuri atveria kelią Irano ekonomiką skriaudžiančioms tarptautinėms sankcijoms atšaukti.

Su sąlyga, kad Iranas skrupulingai laikysis susitarimo, septynios nuo 2006-ųjų priimtos JT rezoliucijos dėl sankcijų Iranui palaipsniui taps nebegaliojančiomis, nurodoma rezoliucijos tekste.

Tuo tarpu respublikonų daugumą turinčiame JAV kongrese daugeliui stinga entuziazmo dėl šios sutarties, jie sako, kad Iranas vis tiek elgsis blogai.

B.Obama labai stengiasi įtikinti Kongresą, kad sutartis yra gera. Jis tikisi susilaukti pakankamai paramos, kad galėtų vetuoti bet kurį balsavimą, kuriuo būtų siekiama pražudyti šią sutartį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų