Baltarusija gerina susisiekimą su Artimųjų Rytų šalimis

Baltarusija gerina susisiekimą oro transportu su Artimųjų Rytų šalimis, pirmadienį pranešė Vokietijos savaitraštis „Die Welt“.

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka remia nelegalią migraciją per ES rytinę sieną į Vokietiją. Remiantis naujais Minsko oro uosto [orlaivių] nusileidimų planais, iki kovo mėnesio planuojama surengti apie 40 skrydžių per savaitę iš Stambulo, Damasko ir Dubajaus", rašo leidinys.

"Šiais trimis oro uostais dabar labiausiai naudojasi migrantai tiesioginiams skrydžiams į Baltarusiją. Taigi, lyginant su 2019–2020 metų žiema, tokių skrydžių bus daugiau nei dukart daugiau“, – pridūrė "Die Welt".

Įtampa Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje dar gerokai išaugo, kai pirmadienį prie sienos iš Baltarusijos pusės susirinko didžiulis skaičius migrantų iš Vidurinių Rytų ir Afrikos šalių ir mėgino jėga prasiveržti į Lenkiją. Prie sienos sutelktoms Lenkijos saugumo pajėgoms šį puolimą pavyko atremti, bet migrantai nuo sienos neatsitraukė.

Vokietijos teisėsaugos pareigūnų teigimu, kasdien į Baltarusiją atvyksta 800–100 migrantų. „Atvykus šalies režimas padeda jiems patekti į ES“, – rašo laikraštis.

Lenkija bando priešintis nelegaliai migracijai.

Lenkijos vidaus reikalų ministerija anksčiau pranešė stiprinanti šalies rytinės sienos apsaugą, iškvietusi dalį Teritorinės gynybos pajėgų rezervininkų į tarnybos vietą šalies rytuose. Remiantis ministerija, sieną su Baltarusija saugančios Lenkijos pajėgos stabdo migrantų bandymus patekti į  Lenkijos teritoriją.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis (Marjušas Kaminskis) pažadėjo, kad iki birželio pasienyje atsiras užtvara su judesio jutikliais, kainuosianti 350 mln. eurų, nors Europos Komisija atsisako ją finansuoti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Išmainė Europos asilai Protasevicių į migrantus, dabar graužia nagus.....

...

... portretas
Gerai pasityciojo Lukasianka is situ asilu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių