Baltarusijai pavyko susitarti su Rusija dėl naftos tiekimo

Baltarusija susitarė su Rusija dėl naftos tiekimo. TASS praneša, kad artimiausiu metu Baltarusijai bus tiekiamas toks naftos kiekis, kuris sausio mėnesį užtikrintų nenutrūkstamą Baltarusijos naftos perdirbimo įmonių darbą.

Įmonė „Belneftechim“ paskelbė, kad tariamasi dėl naftos tiekimo iš Rusijos į Baltarusiją už tokią kainą, į kurią neįskaičiuoti priedai tiekėjams.

Rusijos valstybinės įmonės „Transneft“ teigimu, derinami dokumentai dėl 133 tūkst. tonų naftos tiekimo Baltarusijos bendrovei „Naftan“, įsikūrusiai Navapolacko mieste.

Penktadienį „Belneftechim“ pranešė, kad nuo sausio 1 d. nutrūko rusiškos naftos tiekimas, o Baltarusija dėl to laikinai nutraukė pagamintų naftos produktų eksportą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka gruodžio 30 ir 31 d. telefonu aptarė naftos tiekimo ir dujų tranzito klausimus.

TASS šaltinių duomenimis, problemos dėl naftos tiekimo kilo dėl to, kad Baltarusija paprašė netaikyti priedų prie naftos kainų.


Šiame straipsnyje: RusijaBaltarusijadujų tiekimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

To Česlovas

To Česlovas   portretas
Jau viena broliška tauta kitai broliškai tautai užtaisė kryma ir donbasa... Xexe

Kęstas

Kęstas portretas
Kam mums reikalinga armija ir dujų gelda? Mums sakoma, kad taip mes baidome rusus. Tai melas. Rusų ginkluotosios pajėgos ir prekyba dujomis yra kaip jautis prieš mūsų varlę. Kam naudingas tas mūsų melas? Tiems, kurie pardavinėja auksinius šaukštus ir kitą šlamštą mūsų armijai ir tiems, kurie pelnosi iš dujų geldos. Valstybė, kuri visa tai leidžia, yra klaida. Mums skubiai reikia taisyti šią klaidą. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Česlovas.

Česlovas. portretas
Žodžiu Lietuva liko " nį prie delach" ,o taip norėjo rusiškas dujas perparduoti Baltarusijai.Nesistenkit ,broliškos tautos,o tuo labiau kaimynai ,susitars.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių