Pereiti į pagrindinį turinį

Baltarusijoje per karines „Slavų brolybės“ pratybas nusileido šimtai desantininkų

2017-06-12 18:50
BNS inf.

Iš Rusijos ir Baltarusijos karinių oro pajėgų lėktuvų Il-76 su parašiutais iššoko daugiau kaip 250 rusų, baltarusių ir serbų desantininkų – prasideda aktyviosios bendrų antiteroristinių pratybų „Slavianskoje bratstvo 2017“ fazės pirmasis etapas, pranešė žurnalistams Rusijos kariškių atstovas pulkininkas Aleksejus Sgibnevas.

Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / AFP nuotr.

„Šiandien apie 17 val. daugiau kaip 250 Rusijos, Baltarusijos ir Serbijos karių, priklausančių daugiatautei taktinei grupei, desantavosi iš šešių Rusijos Il-76MD ir vieno Baltarusijos karinių oro pajėgų Il-76 lėktuvo į aikštelę „Sachara“ miškingoje pelkių vietovėje, kurią nuo pat ryto nuo diversantų saugojo bendros šarvuotosios kolonos kariai“, – sakė jis ir dar pridūrė, kad desantas buvo išmestas 600 metrų aukštyje.

Pasak jo iš Rusijos lėktuvų desantavosi rusų ir baltarusių kariai, o iš Baltarusijos lėktuvo – baltarusių ir serbų. Lėktuvai skrido vienas paskui kitą dviejų minučių intervalu.

A.Sgibnevas patikslino, kad rusų kariai naudojosi savais parašiutais D-10, o baltarusiai ir serbai – Baltarusijos gamybos parašiutais.

„Desantavimas įvyko be nuotykių“, – pareiškė jis.

Nusileidę desantininkai, sėdę į jų laukusias mašinas, nuvažiavo į teroristinių grupių blokavimo miškingų pelkių rajoną Bresto srities pasienyje ir pradėjo paieškos veiksmus.

Pratybose „Slavianskoje bratstvo 2017“, prasidėjusiose birželio 6 dieną, dalyvauja daugiau kaip 1 tūkstantis Rusijos, Baltarusijos ir Serbijos karių. Aktyvioji pratybų fazė baigsis birželio 14 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų