Baltarusijos KGB paskelbė neva užkirtusi kelią pasikėsinimui į A. Lukašenką

Šeštadienį Baltarusijos Valstybės saugumo komiteto (KGB) vadovas Ivanas Tertelis televizijos kanalui ONT pareiškė, kad buvo užkirstas kelias pasikėsinimui į Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos gyvybę, praneša TASS.

Anot KGB vadovo, „operacijos metu buvo užkardyta teroristinių požymių turinčios organizuotos grupės veikla“.

„Grupės nariai nuodugniai planavo ir ėmėsi praktiškai įgyvendinti sąmokslą pašalinti Baltarusijos prezidentą ir jo šeimos narius bei organizuoti ginkluotą maištą, siekiant prievarta užgrobti valdžią“, – sakė jis.

Pasak I. Tertelio, šioje grupėje buvo tiek Baltarusijos piliečiai, tiek užsieniečiai.

Laidos metu buvo parodytas vaizdo įrašas iš neva įtariamųjų susitikimo, kuriame aptarinėtas pasikėsinimas į A. Lukašenką, planai užimti radiją ir televiziją Minske bei blokuoti Baltarusijos sostinę, kad į ją negalėtų patekti kariuomenė.

TV laidoje pagrindiniu „perversmo organizatoriumi“ įvardintas Maskvoje sulaikytas baltarusis advokatas Jurijus Ziankovičius, nuo 2007 m. gyvenantis JAV ir turintis šios šalies pilietybę.

Reportaže aiškinta, kad jėgos panaudojimą užgrobiant valdžią neva palaikė partijos Baltarusijos liaudies frontas (BNF) lyderis Ryhoras Kastusiovas, užsienyje gyvenantis opozicionierius Igoris Makaras ir kiti asmenys. Vienas iš žmonių, dalyvavusių šiuose susitikimuose, neva buvo politologas Aliaksandras Feduta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svarbu , kad l a i k u pasitraukė

svarbu , kad l a i k u  pasitraukė portretas
lietuviški atstovai

nesitveria JANKIŲ š u n e l i a i,

nesitveria JANKIŲ  š u n e l i a i, portretas
u ž s i m a n ė BALTARUSIJOS --nepavyks klastingas UŽMAČIAS įvykdyti-- greičiau nugaišite, kaip PERKARĘ š u n y s ,

Ghhj

Ghhj portretas
Nezinau kaip tai opozicijai dabar issiviniot kai net video irasus paviesino kur jie akivaizdziai kalba ka reiks daryt su lukasenka ir kaip uzims valdzia tai vat kokia demokratiska lietuviu remema opozicija pasiruosus del valdzios zudyt jo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių