Baltarusijos opozicijos veikėjui V. Babarykai skirta 14 metų laisvės atėmimo

Vienas iš pagrindinių Baltarusijos opozicijos veikėjų Viktaras Babaryka nuteistas kalėti 14 metų, išnagrinėjus jam iškeltą bylą dėl sukčiavimo, antradienį pranešė opozicionieriaus šalininkai.

„Viktaras Babaryka nuteistas kalėti 14 metų griežčiausio saugumo režimo kolonijoje“, – per 57 metų opozicionieriaus paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jo rėmėjai.

Buvęs bankininkas ir vienas opozicijos lyderių V. Babaryka buvo suimtas praėjusių metų birželį prieš ginčytinus prezidento rinkimus, išprovokavusius šalyje istorinę pusę metų trukusių protestų prieš autoritarinio Minsko režimą bangą.

V. Babaryka planavo kelti savo kandidatūrą rinkimuose ir buvo laikomas vienu stipriausių varžovų nuo 1994 metų šaliai vadovaujančiam Aliaksandrui Lukašenkai prezidento rinkimuose.

Valstybės saugumo komitetas (KGB) apkaltino V. Babaryką kyšių ėmimu itin stambiu mastu ir nusikalstamais būdais įgytų lėšų legalizavimu, kai jis vadovavo Rusijos energijos milžinės „Gazprom“ banko padaliniui Baltarusijoje „Belgazprombank“.

Praėjusią savaitę prokurorai paprašė skirti jam griežčiausią įstatymo numatytą 15 metų laisvės atėmimo bausmę. Teismo metu V. Babaryka bet kokią savo kaltę atkakliai neigė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adva"kotas \\\\\\.../////

Adva"kotas  \\\\\\...///// portretas
Matyt buvo per daug užsimojęs prihvatizuoti.---Tenai svancbergerbizm nėra.

Antivata

Antivata portretas
Mylintiems ir gerbia tiems tarakoną,ko vargstate toje "bankrotuojančioje Lietuvoje",rinkite manatkes ir tiesiu taikimu į putlerio ar kolchozo predsedatieliaus rojus.

Anonimas

Anonimas portretas
Puiki žinia. Gavo pagal nuopelnus. Dabar eilė tai gaidžiavištei, kur suplėšė pasą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių