Baltijos jūroje vykstant NATO pratyboms – Rusijos atsakas su „Iskander“

  • Teksto dydis:

Rusijos Baltijos laivyno operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ daliniai surengė pratybas ir mokėsi atlikti sąlyginius raketinius smūgius, pranešė oficialus Baltijos laivyno atstovas Romanas Martovas.

„Vykdant planinius Baltijos laivyno Kaliningrado srityje kovinio pasirengimo mokymus, dalyvaujant operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ daliniams, buvo surengtos pratybos atlikti sąlyginius raketinius smūgius“, –pranešė R. Martovas.

Jo teigimu, planinių mokymų metu raketininkai atliko slaptą persikėlimą į numatytos pozicijos rajoną, kur, įrengę pradines pozicijas, atliko elektroninius pavienius ir grupinius paleidimus į taikinius, imituojančius sąlyginio priešininko raketinių kompleksų paleidimo įrenginius, aerodromus, saugomus objektus ir vadavietes.

„Atlikę elektroninius paleidimus, kariai atliko manevrą ir pakeitė pozicijos rajoną, kad pasitrauktų iš galimo atsakomojo smūgio zonos“, – nurodė laivyno atstovas.

Mokymuose dalyvavo beveik 200 karių ir apie 20 karinės bei specialios technikos vienetų.

„Baltijos laivyno karinės parengties mokymai atliekami reaguojant į Baltijos jūroje vykstančias Šiaurės Atlanto aljanso šalių laivynų pratybas BALTOPS 2020, kuriose dalyvauja 17 valstybių narių ir 2 šalys-partnerės, apie 30 karinių laivų, iki 30 lėktuvų ir sraigtasparnių bei apie 3 tūkst. karių“, – nurodė R. Martovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Klumpakojai pasidarė ne tik krepšinio , , virusologijos, ekstremalių situacijų valdymo , bet ir karybos ekspertai, :) Trypt, tryp klumpėm, timpt , timpt beretės gumą :))) Eikit 2PK laikų haubicas rūdžių surišėju sutepti , nes vamzdžiai prarūdijo.

ruseliai

ruseliai portretas
jau nieko neturi tik kuria multikus apia 'kinzal' 'bulavka'.... . Ruskis strateginiu naujausio modelio naikintuvu turi tik 5 ,o kinija tokiu 15 ,nes kinija siekia vieno : visisko viespatavimo ekonomikoje ir karine galia,nes pasaulio salys su savo vadovais liurbiais ten perkele beveik visa pasauline gamyba,kinai kyla ,o pasaulis smunka .... .

>klp

>klp portretas
Nejuokink, rusu povandeniniai tam ir povandeniniai, kad pasilieka dugne ir nebegali iskilti. Nera analogu... :DDD
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių