Bankomatuose Latvijoje neliks rusų kalbos

  • Teksto dydis:

Latvijos parlamento Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį prieš galutinį svarstymą pritarė Kredito įstaigų įstatymo pataisoms, kuriomis būtų uždrausta rusų kalba šalyje įrengtuose  bankomatuose.

Komitetas pritarė siūlymui, kad bankomatuose būtų naudojama latvių kalba (taip pat ir latgalių), taip pat galėtų būti naudojamos oficialios Europos Sąjungos valstybių narių bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO) priklausančių šalių kalbos.

Apskritai pataisomis siekiama užtikrinti grynųjų pinigų prieinamumą gyventojams visoje Latvijoje, pažymima komiteto pareiškime.

Per pastarąjį dešimtmetį daugelyje Latvijos regionų labai sumažėjo kredito įstaigų tiesioginiai teikiamų paslaugų spektras ir prieinamumas, įskaitant pinigų išsigryninimo galimybių, nurodo Finansų ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GD

GD portretas
Ir visi tie rusakalbiai puikiai supranta latviškai.Kaip ir rusakalbiai Lietuvoje.

Latviai siaučia

Latviai siaučia portretas
Teisingai. Rusų kalba ne Latvijos, ir ne tarptautinė. Vietiniai ruZkiai ir jų tuteišos Latgaloj tikrai moka bent kelis žodžius latviškai, kad pinigų sugebėtų nusiimt, o turistams nėr ko važiuot ten, jei net poros žodžių nemoka angliškai, ar kokia Vakarų kalba. Na o jei jau gyvenantys Latvijoj ir tų kelių žodžių valstybine kalba nemoka, ir nesugebės pinigų nusiimt, tegu lai miršta iš bado, tokia jau ta gamta, natūrali atranka

Latviai visai Debilai !

Latviai visai Debilai ! portretas
Latvijoje pusę gyventojų Rusakalbiai !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių