Berlyno teismas panaikino draudimą gegužės 8–9 dienomis iškelti Ukrainos vėliavas

  • Teksto dydis:

Berlyno teismas panaikino Vokietijos sostinės policijos nustatytą draudimą gegužės 8–9 dienomis prie sovietinių paminklų iškelti Ukrainos vėliavas, šeštadienį pranešė policija.

Tomis dienomis, kai yra minima Antrojo pasaulinio karo pabaiga, policija prie sostinėje esančių trijų sovietinių paminklų uždraudė iškelti ir Ukrainos, ir Rusijos vėliavas.

Policija aiškino, kad „tęsiantis Rusijos ir Ukrainos karui, būtina išsaugoti atminimą, taip pat pagarbą šiems memorialams ir paminklams“.

Tačiau teismas „kitaip pažvelgė į mūsų grėsmių įvertinimą ir leido iškelti Ukrainos vėliavas bei plakatus, taip pat leido ukrainiečių eitynes bei karines dainas“ šiose vietose, pareiškė policija ir pridūrė, kad teismo sprendimas nebus skundžiamas.

Berlyno policijos sprendimą teismui apskundė viena ukrainiečių organizacija.

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Oleksijus Makejevas paragino miesto valdžią „persvarstyti sprendimą ir rasti sprendimą kartu“.

„Vokietijos žmonės neturi jokių problemų su Ukrainos vėliava“, – aiškino ambasadorius ir priminė, kad jo šalies vėliavą jau yra iškėlusios nemažai institucijų, kurios taip reiškia solidarumą su Kyjivu, kovojančiu prieš Rusijos invaziją.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVėliavapaminklaiAntrasis pasaulinis karas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių