A. Blinkenas baigė karantiną dėl COVID-19, vyks į Europą

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ketvirtadienį užbaigė savaitės karantiną po teigiamo COVID-19 testo atsakymo ir šį savaitgalį vyks į Europą, paskelbė Valstybės departamentas.

JAV diplomatijos vadovas šeštadienį išvyks į Berlyną, kur dalyvaus NATO užsienio reikalų ministrų susitikime. Jame turi būti aptarta, kaip remti su Rusijos invazija kovojančią Ukrainą.

Sekmadienį A. Blinkenas nuvyks į JAV ir ES Prekybos ir technologijų tarybos – Vakarų iniciatyvos suderinamiems standartams kurti sparčiai kylant Kinijai – susitikimą Paryžiuje.

Gegužės 4-ąją A. Blinkenui testais buvo nustatyta COVID-19. Keliomis dienomis anksčiau jis su daugiau kaip 2 tūkst. svečių dalyvavo Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos vakarienėje sausakimšoje pokylių salėje Vašingtone.

Gavęs teigiamą testo atsakymą A. Blinkenas dirbo nuotoliniu būdu, bet buvo priverstas atšaukti kitas keliones. Trečia pagal rangą Valstybės departamento pareigūnė Victoria Nuland (Viktorija Nuland) jį pakeitė susitikime Maroke dėl kovos su „Islamo valstybe“ (IS) ir Didžiojo septyneto (G-7) užsienio reikalų ministrų susitikime Vokietijos šiaurėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių