Pereiti į pagrindinį turinį

B. Obama trečiadienį susitiks su Ukrainos premjeru

2014-03-10 08:39
Barackas Obama
Barackas Obama / "Reuters" nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) šią savaitę susitiks su Ukrainos premjeru Arsenijumi Jaceniuku, taip akivaizdžiai pademonstruodamas JAV paramą naujajai Ukrainos vyriausybei, paskelbė Baltieji rūmai.

Viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sutrumpino savo kelionę Lotynų Amerikoje – atšaukė planuotą apsilankymą Dominikos Respublikoje, kad galėtų dalyvauti tame trečiadienio susitikime, sekmadienį pranešė J.Bideno padėjėjas.

J.Bidenas buvo pagrindinis Baltųjų rūmų asmuo, palaikantis kontaktus su dabar jau nušalintu Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi, kuris praėjusį mėnesį, po smurtinių susirėmimų Kijeve, pabėgo į Rusiją.

Per B.Obamos susitikimą su A.Jaceniuku Baltuosiuose rūmuose didžiausias dėmesys bus skiriamas galimybėms taikiai išspręsti Rusijos karinę intervenciją Ukrainos Krymo regione, nurodė Baltieji rūmai, kurie pridūrė, kad tuo sprendimu turi būti gerbiamas Ukrainos suverenitetas ir teritorinis vientisumas.

Pakviesdamos A.Jaceniuką, kurio vyriausybė, kaip teigia Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, valdžią esą užėmė nekonstituciniu perversmu, JAV taip pat siunčia aiškų signalą Maskvai, kad Vašingtonas A.Jaceniuką laiko teisėtu Ukrainos lyderiu, bent jau kol kas.

„Matėme, kad prezidentas mobilizuoja tarptautinę bendruomenę (siekdamas) paremti Ukrainą ir izoliuoti Rusiją dėl jos veiksmų Ukrainoje, ir dar kartą patikinti mūsų sąjungininkus ir partnerius“, - sakė B.Obamos patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotojas Tony Blinkenas (Tonis Blinkenas), paskelbdamas apie būsimą susitikimą per NBC sekmadienio laidą „Meet the Press“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų