Pereiti į pagrindinį turinį

Brazilija vėl skelbia bendrą koronaviruso infekcijos aukų skaičių ir kritikuoja PSO

2020-06-10 07:59

Brazilijos vyriausybė, sulaukusi kaltinimų, kad bando nuslėpti įsisiautėjančios sveikatos krizės mastą, vėl ėmė skelbti bendrus koronaviruso infekcijos aukų ir užsikrėtusiųjų skaičius.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidento Jairo Bolsonaro vyriausybė praėjusį penktadienį nustojo skelbti bendrą mirčių nuo koronaviruso infekcijos skaičių ir teigė, kad kasdien skelbs tik per praėjusias 24 valandas registruotą mirčių skaičių.

Vyriausybė sulaukė daug kritikos, o pirmadienį Aukščiausiojo Teismo teisėjas Alexandre’as de Moraesas pareiškė, kad vyriausybė privalo sugrįžti prie senojo formato.

Sveikatos apsaugos ministerija, atsižvelgdama į teisėjo nurodymą, antradienį paskelbė, kad koronaviruso infekcijos aukų skaičius šalyje padidėjo 1 272 ir iš viso siekia 38 406. Mirčių skaičius Brazilijoje yra trečias didžiausias pasaulyje – po JAV ir Didžiosios Britanijos.

Ministerijos duomenimis, bendras patvirtintų užsikrėtimo infekcija atvejų skaičius šalyje išaugo iki 739 503 ir yra antras didžiausias pasaulyje.

Ekspertų teigimu, 212 mln. gyventojų turinčioje Brazilijoje atliekama per mažai testų, todėl tikėtina, kad tikrieji skaičiai yra gerokai didesni.

Prezidentas J. Bolsonaras, palyginęs virusą su „nesunkiu gripu“, pasisako prieš bendrą atsaką į pandemiją ir tvirtina, kad nurodymas žmonėms neiti iš namų nereikalingai griauna ekonomiką. Praėjusį penktadienį jis pagrasino trauktis iš Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) dėl „ideologinio jos šališkumo“, sekdamas JAV prezidento Donaldo Trumpo pėdomis.

Antradienį Brazilijos užsienio reikalų ministras Ernestas Araujo pakartojo prezidento J. Bolsonaro kritiką PSO atžvilgiu.

„PSO trūksta nepriklausomumo, skaidrumo ir nuoseklumo. Užsienio reikalų ministerija su dideliu susirūpinimu stebi jos vaidmenį“, – teigė ministras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų