Pereiti į pagrindinį turinį

Brazilijoje imtasi veiksmų prieš Zika viruso plitimą

2016-01-29 16:24
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff (Dilma Rusef) paskelbė, kad jos vyriausybė visos šalies mastu pradėjo operaciją, kuria siekiama išnaikinti pagrindinius Zika virusą platinančių uodų dauginimosi židinius; šį virusą mokslininkai sieja su retu įgimtu defektu – naujagimių mikrocefalija.

D.Rousseff taip kalbėjo penktadienį po vaizdo konferencijos, kurioje tartasi su penkių valstijų gubernatoriais ir šešiais ministrais apie Aedes aegypti uodus.

Ji sakė, kad prieš uodus penktadienį mestos visos ginkluotose pajėgose turimos priemonės, taip pat visos federalinės švietimo, sveikatos apsaugos ir kitų sistemų priemonės.

Pasak prezidentės, jeigu visa visuomenė nebus mobilizuota likviduoti visas stovinčio vandens balas, kuriose dauginasi uodai, Brazilija pralaimės karą su šiuo vabzdžiu.

Zika virusinė infekcija šiuo metu sparčiai plinta Pietų ir Centrinėje Afrikoje bei Karibuose. Įvežtinių šios infekcijos atvejų užregistruota ir Europoje - Danijoje, Olandijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų