Britai ir prancūzai ginčijasi dėl B. Johnsono pokšto Eliziejaus rūmuose

Naujojo Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Boriso Johnsono pokštas – kojos užkėlimas ant kavos stalelio per fotosesiją su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu Eliziejaus rūmuose – ketvirtadienį sukėlė audringus ginčus abipus Lamanšo. Internautai smerkia Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovo poelgį ir žarsto sąmojus, o abiejų šalių žiniasklaida mėgina paaiškinti pasaulį apskriejusios įsimintinos nuotraukos atsiradimo kontekstą.

Nuotraukoje B. Johnsonas sėdi krėsle priešais E. Macroną plačiai išskėtęs kojas ir viena iš jų remiasi į stalelį. Internautai šmaikštauja ir piktinasi: „Garsiosios britų manieros“, „Itone šito nemoko“, „Klounada“, „Jokios pagarbos“, „Kokia gėda“. 2012 metais pasirodžiusios nepalankios J. Johnsonui biografinės knygos „Tiesiog Borisas“ autorė Sonia Purnell savo tinklaraštyje parašė: „Šiurkštu ir verčia raudonuoti. Įsivaizduokite E. Macroną, užkėlusį koją ant stalo Bakingamo rūmuose“.

Pasitaiko ir komplimentų B. Johnsono adresu. Pasak kai kurių komentatorių, jis atrodo labai ramus ir atsipalaidavęs prieš įtemptas derybas „Brexito“ tema ir rodo Prancūzijos prezidentui, „kas čia svarbiausias“.

Vis dėlto, kaip atkreipė dėmesį Didžiosios Britanijos televizijos kanalas „Sky News“, fotosesijos įrašas piešia visai kitokį įvykių vaizdą. „Reuters“ agentūros kadruose matyti, kad E. Macronas šypsodamasis delnu pliaukši per stalelį, rodydamas B. Johnsonui, jog šis galėtų pasinaudoti juo kaip suoleliu kojoms. Jungtinės Karalystės premjeras, priimdamas siūlomą pokštą, pasisuka į fotografus ir trumpam užkelia koją ant stalelio krašto, o po to su šypsena ištaria „Atleiskite“ ir ranka padaro atsiprašomą gestą.

„Ne, B. Johnsonas neįžeidė Prancūzijos, užkėlęs koją ant stalo E. Macrono akivaizdoje, – rašo savo tinklalapyje Paryžiaus laikraštis „Le Parisien“. – Internete greitai į viską reaguojama, kartais reaguojama pernelyg griežtai, taip atsitiko ir šįsyk“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ką daryt jei nuo prancūzaičių britui kiaušiniai sutino...

Kraujas

Kraujas portretas
Ne jis kaltas zydiskas kraujas kai susimaiso su kitu rasiu krauju zmogus tampa pusiau zmogumi pusiau ne neseniai zydu priemjieras lankesi su zmona ukrainoje buvo sutikti su druska ir duona zydu priemjero zmona atsilauzw duonos ir demonstratyviai numete zemen save gerbianti valstybe turejo sustabdyti vizita ir isiusti abu zydus namo i iraili bet to nepadare visai tautai spiautas zydu valstybes spiuvis i veida bet ukrainieciu tauta atsuko kita puse tikri krikscionys

Vile

Vile portretas
Visiskas chamas ta matome, vien i ji paziureje. Is kokio tvarto jis islindo? Ir toki britai isrinko? Kur ritasi pasaulis! Amerikoje - Trampas, JK - Dzonsonas. Chamizmo uztenka abiems.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių