Pereiti į pagrindinį turinį

Britų generolas: kol V. Putinas išliks valdžioje, Europoje taikos nebus

2022-03-30 15:00
DMN inf.

Rusijos pajėgų pasitraukimas iš Kyjivo gali būti nuoroda į tai, kad kariuomenės veiksmai bus nukreipiami kita kryptimi, o tol, kol valdžioje išliks Vladimiras Putinas, taika Europoje bus neįmanoma, praneša UNIAN.

Scanpix nuotr.

Taip kalbėdamasis su BBC žurnalistais pareiškė į pensiją išėjęs britų generolas, buvęs NATO pajėgų Europoje vado pavaduotojas Richardas Shirrefas.

Jis neslėpė – Rusijos vadovo pareiškimai apie karinių veiksmų sumažinimą Kyjivo ir Černihivo regionuose jam kelia įtarimų.

„Tai neabejotinai yra pripažinimas to, kad bandymas žengti į priekį daugelyje operatyvinių sričių žlugo, ir, greičiausiai, tai yra jėgų sutelkimo kitur pranašas... Neatmesčiau ir apgaulingo manevro“, – svarstė buvęs generolas.

R. Schirrefas teigė, kad kol V. Putinas yra Kremliuje, taika Europoje neįmanoma bei pridūrė, kad jis laiko jį „žudiku autokratu“.

Pasak jo, NATO turi užtikrinti, kad konfrontacija tarp Rusijos Vakarų išliktų „šaltuoju, o ne karštuoju karu“, tačiau tai esą reiškia, kad Aljansas turi būti pasiruošęs karui.

„Dar nematėme NATO pajėgų susitelkimo, o tai, mano nuomone, yra svarbu, jei Aljansas nori atgrasyti bet kokią tolesnę agresiją“, – sakė R. Shirrefas.

Daugiau naujienų