Pereiti į pagrindinį turinį

Bulgarijos romų pora yra šviesiaplaukės Marijos tėvai, patvirtino DNR tyrimas

2013-10-25 14:48
BNS inf.
AFP nuotr.

Bulgarijoje atlikti DNR testai patvirtino, kad Bulgarijos romų pora yra biologiniai mergaitės Maria (Marijos) tėvai.

Praėjusią savaitę viename Graikijos romų tabore pastebėtos šviesiaplaukės mergaitės paslaptis sudomino viso pasaulio žiniasklaidą.

„DNR mėginiai parodė, kad Saša Ruseva yra Maria vadinamo vaiko biologinė motina, o Atanasas Rusevas – jos biologinis tėvas“, – sakė penktadienį žurnalistams Bulgarijos vidaus reikalų ministerijos personalo vadovas Svetlozaras Lazarovas.

Maždaug ketverių ar šešerių metų amžiaus mergaitė buvo pastebėta Graikijos romų tabore netoli Farsalos miesto.

DNR mėginiai, paimti iš šia mergaite, vardu Maria, besirūpinančių romų – 39-erių vyriškio ir 40-metės moters, parodė, kad jie nėra tikrieji jos tėvai. Todėl jie buvo įtarti pagrobę ją.

Tačiau pora kaltinimus neigė ir tvirtino, kad dukrą savo noru atidavė jos motina Bulgarijos romė, kuri pati negalėjo pasirūpinti vaiku.

Pagal Graikijos žiniasklaidos pranešimus Bulgarijos policija ketvirtadienį surado Nikolajevo mieste gyvenančią romų porą ir apklausė ją.

S.Ruseva sakė policijai, kad pagimdė mergaitę prieš kelerius metus dirbdama Graikijoje ir paliko ją ten septynių mėnesių amžiaus.

Ji dar sakė nesanti visiškai įsitikinusi, kad Maria yra jos vaikas, bet pripažino, jog ji panaši į kitus devynis jos vaikus, kurie yra taip pat šviesiaplaukiai, blyškios odos ir šviesių akių.

S.Ruseva dar pridūrė esanti pasirengusi pasiimti Marią, jeigu DNR testai patvirtins, kad ji yra jos mama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų