Buvęs generalinis prokuroras: Ukraina neturi pagrindo tirti J. Bideno veiklos

Bet kokie tyrimai dėl potencialaus JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) varžovo 2020 metų rinkimuose Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus veiklos turi būti atliekami Jungtinėse Valstijose, nes Ukraina neturi tam teisinio pagrindo, sekmadienį pareiškė buvęs Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka.

„Nežinau jokių priežasčių, dėl kurių reikėtų vadovaujantis Ukrainos įstatymais atlikti tyrimą dėl Jo Bideno ar Hunterio (Hanterio) Bideno... Tai yra JAV jurisdikcija“, – interviu Didžiosios Britanijos visuomeniniam transliuotojui BBC sakė J. Lucenka.

Buvęs generalinis prokuroras mano, kad „numanomas grobstymas“ ukrainiečių bendrovėje „Burisma“ „įvyko dveji ar treji metai prieš tai, kai Hunteris Bidenas tapo šios įmonės direktorių tarybos nariu“.

J. Lucenka sakė, kad buvo susitikęs su D. Trumpo asmeniniu advokatu Rudy Giuliani (Rudžiu Džulianiu), kuris domėjosi, ar galima būtų atlikti tyrimą dėl Bidenų.

„Pasakiau jam tą patį, ką pasakiau jums: „Tai ne mano jurisdikcija. Galbūt tai JAV jurisdikcija. Jei atsiųsite man užklausą, taip, pateiksiu jums visą oficialią informaciją, bet tai nėra Ukrainos jurisdikcija“. Toks buvo mano atsakymas“, – sakė buvęs generalinis prokuroras.

„Nieko negaliu daryti dėl bylos, nesusijusios su Ukrainos įstatymais“, – pridūrė J. Lucenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių