Buvęs JAV armijos generolas: karas Ukrainoje negali būti sustabdytas be NATO įsikišimo

  • Teksto dydis:

NATO laikas suprasti – arba Aljansas peržengia nubrėžtą teritoriją, arba nutraukia savo veiklą – tokią poziciją dėl dabartinės padėties Rusijos ir Ukrainos fronte išsakė buvęs JAV ir NATO sąjungininkų pajėgų vadas Wesley Clarkas, rašo UNIAN, remdamiesi, „Amerikos balso“ informacija.

Anot generolo, norint sustabdyti Rusijos agresiją prieš Ukrainą, būtinas tiesioginis NATO pajėgų įsikišimas.

„Šiandien palaikymą sulaukusi generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo mintis, kad NATO nieko negali padaryti, jei nėra tiesioginės atakos, ši mintis buvo niveliuojama dar 90-aisiais. Atėjo laikas grįžti prie pamokų, kurias išmokome. NATO turi įsikišti. Padarykime tai oficialiai ir įsakykime rusų kariams nutraukti ugnį. Karas negali būti sustabdytas be NATO įsikišimo", – sakė W. Clarke.

Pasak jo, galbūt galėtų įsikišti tam tikra valstybių koalicija. Taip pat esą būtų puiku, jei jos potencialiai turėtų JT paramą.

„Tačiau kol kas visas Aljansas, vargu, ar žengs tokį žingsnį. Nors aš asmeniškai palaikyčiau šį sprendimą“, – sakė išėjęs į pensiją JAV armijos generolas, NATO sąjungininkų pajėgų Europoje vadas 2013–2016-aisiais Philipas Breedlove.

Jo teigimu, dabar JAV turėtų padidinti savo dalyvavimą ir suteikti Ukrainai daugiau ginklų. Jis irgi mano, kad paskutinė karinės pagalbos Ukrainai dalis buvo nepakankama. Ukraina dabar yra nepakankamai ginkluota. Pasak į pensiją išėjusio generolo, jėgų priešprieša matuojama „santykiu dešimt su vienu“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJAVNATO įsikišimaskaro pabaiga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių