Buvusiam Belgijos karaliui teko pripažinti nesantuokinę dukrą

Buvęs Belgijos karalius Albertas II pirmadienį pripažino turintis dukrą iš nesantuokinio ryšio prieš pusšimtį metų.

Šį pareiškimą buvęs monarchas paskelbė, kai jo tėvystę patvirtino DNR tyrimas, kurį jis buvo įpareigotas atlikti.  

Pripažinęs, kad yra belgų menininkės Delphine Boel (Delfin Boel) „biologinis tėvas“, 85 metų buvęs karalius savo pareiškime nurodė nusprendęs užbaigti „skausmingą“ teisinį mūšį dėl tėvystės. Ši teisinė kova prasidėjo 2013-aisiais – tais pat metais Albertas II atsisakė sosto ir neteko neliečiamybės.   

Albertas ne kartą neigė, jog yra D. Boel tėvas. Menininkė tai tvirtino du dešimtmečius, o vėliau kreipėsi į teismus.  

Buvęs karalius pernai gegužę sutiko atlikti DNR tyrimą tėvystės nustatymui, kai Briuselio teismas skyrė jam 5 tūkst. eurų baudą už kiekvieną pradelstą dieną DNR mėginiui pateikti.

D. Boel, kuriai dabar 51-eri, tvirtino, kad jos motina baronienė Sybille de Selys Longchamps (Sibil de Selis Lonšan) 1966-1984 metais turėjo romaną su tuometiniu sosto įpėdiniu Albertu.

Delphine užaugino jos motinos vyras Jacques'as Boelis (Žakas Boelis), tačiau ji teisme pasiekė, kad šis vyras nebūtų pripažintas jos „teisiniu tėvu“.   

Albertas įžengė į sostą 1993 metais, mirus vaikų neturėjusiam jo broliui karaliui Baudouinui (Boduenui). Jis valdė du dešimtmečius – iki 2013-ųjų. 

Praėjusio amžiaus 8-ame dešimtmetyje Albertas pripažino, kad jo ir karalienės Paolos santuokoje esama problemų. Tačiau jis niekada neprisipažino turįs nesantuokinį vaiką. Su Paola jis susilaukė trijų vaikų, vienas jų – dabartinis Belgijos karalius Philippe'as (Filipas). 

„Meilės stygius“ 

Pirmadienį išplatintame pareiškime Alberto advokatai nurodė, kad buvęs karalius „sužinojo DNR tyrimo rezultatus... (ir) mokslinių tyrimų išvados rodo, kad jis yra ponios Delphine Boel biologinis tėvas“. 

Pasak advokatų, Albertas nusprendė „garbingai ir oriai užbaigti šią skausmingą procedūrą“ dėl tėvystės Belgijos apeliaciniame teisme.

Advokatai tvirtino, kad „teisinė tėvystė nebūtinai atspindi biologinę tėvystę“, ir pažymėjo, kad Albertas nepriėmė jokių „šeiminių, socialinių ar ugdymo sprendimų“, susijusius su D. Boel auklėjimu.

Tačiau D. Boel advokatas, žurnalistų paklaustas apie jo klientės paveldėjimo teises, sakė, kad ji yra „teisėtas vaikas, kaip bet kuris kitas“.  

Pasak advokato, buvusio karaliaus prisipažinimas suteikė D. Boel „palengvėjimą“, nes „jos gyvenimas buvo virtęs košmaru dėl šios kovos už tapatybę“.  

„Ji turi biologinį tėvą, brutaliai jos atsisakiusį, kai ši tėvystė iškilo į viešumą“, ir ji pradėjo šią teisinę kovą, kad „jos vaikas nereikėtų nešti šios naštos“, sakė advokatas.  

Pasak jo, Alberto pareiškimas atspindi „korektiškumo stygių, žmoniškumo stygių... ir dar kartą parodo meilės stygių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam

kam portretas
tie monarchai isviso dar egzistuoja prancuzai seniai atsikrate.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių