D. Medvedevas džiaugiasi rusų, jo teigimu, „dirbusių Tėvynei“, išlaisvinimu

  • Teksto dydis:

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ketvirtadienį pasveikino rusų, kurie, jo teigimu, „dirbo Tėvynei“, išlaisvinimą  per didžiausią JAV ir Rusijos apsikeitimą kaliniais nuo Šaltojo karo laikų.

„Aš, žinoma, norėčiau, kad Rusijos išdavikai pūtų požemiuose arba mirtų kalėjime (...) bet naudingiau yra ištraukti savus, kurie dirbo šaliai, Tėvynei, mums visiems“, – rašė D. Medvedevas, šiuo metu einantis Saugumo tarybos vadovo pavaduotojo pareigas, socialinio tinklo „Telegram“ žinutėje.

Tuo metu Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) ketvirtadienį patvirtino, kad aštuoni užsienyje įkalinti jos piliečiai buvo išlaisvinti vykdant plataus masto apsikeitimą kaliniais su Vakarais, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

„Aštuoni Rusijos piliečiai, kurie buvo sulaikyti ir įkalinti keliose NATO šalyse, buvo grąžinti namo“, – valstybinės naujienų agentūros citavo FSB pareiškimą.

„Rusai buvo išmainyti į grupę asmenų, kurie veikė užsienio valstybių interesais ir kenkė Rusijos Federacijos saugumui“, – priduriama šiame pareiškime.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį oficialiai suteikė malonę JAV žurnalistui Evanui Gershkovichui (Evanui Gerškovičui), buvusiam JAV jūrų pėstininkui Paului Whelanui (Polui Vilanui) ir dar beveik dešimčiai rusų aktyvistų ir disidentų, išlaisvintų per plataus masto apsikeitimą kaliniais su Vakarais.

Kremlius savo interneto svetainėje paskelbtame pareiškime taip pat teigė esąs „dėkingas visų šalių vadovams, kurie padėjo rengti mainus“, tačiau nė vieno iš jų neįvardijo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebuklas - tu Gaidys

Stebuklas - tu Gaidys portretas
))

stebuklas

stebuklas portretas
pijokas nusikalbėjo: šunbeždžionės neturi tėvynės.

> uspischis - Tu Debilas

> uspischis - Tu Debilas portretas
100
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių