Pereiti į pagrindinį turinį

D. Trumpas pradėjo gauti aukščiausio lygio žvalgybos dokumentą

2016-11-17 07:08
BNS inf.

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir jo kandidatas į viceprezidento postą Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) šią savaitę pradėjo gauti „Prezidento kasdienę suvestinę“ – aukščiausio lygio žvalgybos dokumentą.

D. Trumpui ši suvestinė buvo pateikta antradienį, o M. Pence'as buvo informuotas trečiadienį Vašingtone, sakė vienas šaltinis, nepanoręs viešinti savo vardo.

Žvalgybos pareigūnai D. Trumpą ir M. Pence'ą informuodavo apie padėtį nuo liepą vykusio Respublikonų partijos suvažiavimo, per kurį jie buvo oficialiai nominuoti kandidatais į prezidento ir viceprezidento postus. Tačiau „Prezidento kasdienę suvestinę“ yra išsamesnis dokumentas – jame pateikiama informacija apie JAV slaptąsias operacijas.

Šią praktiką įvedė prezidentas Harry Trumanas (Haris Trumanas), kai 1945 metų balandį, 12-ąją savo kadencijos dieną, sužinojo, kad Jungtinės Valstijos vykdo atominės bombos kūrimo projektą. Apstulbintas lyderis pažadėjo, kad visi kiti jo įpėdiniai niekada neatsidurs tokioje padėtyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų