D. Trumpas: Q. Soleimani turėjo būti nužudytas prieš daug metų

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad įtakingas Irano generolas Qasemas Soleimani (Kasemas Soleimanis), kuris buvo nukautas per Jungtinių Valstijų antskrydį, turėjo būti seniai nužudytas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ komentuodamas anksčiau penktadienį prie Bagdado tarptautinio oro uosto surengtą operaciją D. Trumpas pareiškė, kad Q. Soleimani „turėjo būti nužudytas prieš daug metų“.

Pasak JAV vadovo, Q. Soleimani „nužudė arba sunkiai sužeidė tūkstančius amerikiečių per ilgą laikotarpį ir planavo nužudyti dar daugybę,... bet buvo pričiuptas!“.

JAV ambasada Bagdade ragina piliečius „tuojau pat išvykti iš Irako“

JAV ambasada Bagdade penktadienį paragino Irake esančius Amerikos piliečius „tuojau pat išvykti“, nes nuogąstaujama dėl JAV karinio smūgio, per kurį žuvo du svarbūs iraniečių ir irakiečių vadai, galimų padarinių.

„JAV piliečiai turėtų išvykti oro transportu, kuomet tai įmanoma, o jei neįmanoma – sausuma į kitas šalis“, – sakoma ambasados pareiškime.

JAV smūgis anksti penktadienį buvo suduotas šalia Bagdado oro uosto, bet saugumo šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad oro uostas vis dar veikia.

Iš Irako evakuojasi naftos telkiniuose dirbantys amerikiečiai

Įvykus JAV atakai, Irako naftos telkiniuose dirbantys JAV piliečiai penktadienį pradėjo evakuotis iš šalies, pranešė Naftos ministerijos atstovas.

Keletas amerikiečių darbuotojų šalį paliko dar penktadienio rytą, o kiti šiuo metu jau ruošiasi išskristi, naujienų agentūrai AFP sakė Assemas Jihadas, pridurdamas, kad Irako naftos gavybai „nebuvo pakenkta“.

Dėl didėjusios įtampos tarp JAV ir Irako pastaraisiais mėnesiais amerikiečių darbuotojų skaičius šalyje jau buvo pradėjęs mažėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hans

Hans portretas
Kokie komunistų šliuzai valdo Europą...dabar reik vienytis.o jie skerdžiami kasdien kaip avinai savo namuo savo išlaikomų banditų. Juk dienos be skerdynių nebėra....pagarba trampui

D_L

D_L portretas
NM Iki siol iranieciai dare, kas tik jiems patiko: susprogdino Saudijos naftos saltinius, apsaude amerikieciu laivus, numuse sraigtasparni... Ir visas pasaulis tylejo. Europieciai is baimes (juk priviso milijonu musulmonu...), rusai is pasitenkinimo tryne ir tryna rankas, o Trampas tylejo... Ir stai atsakas! Malacius Trampas! Tik tokia kalba supranta Art. Rytuose. Zinodami, kad Wasingtone tik laukia , kad issiziuotu Teherane... Persai galvos ilgai (jie realistai)... gal pasprogdins zydu ambasada, zydu mokykla, sinagoga (gal net in Europe - Wilno?Tikiuos, kad jie nezino kur Vilnius)... Izraelio jie nelies - zydu atsakas gali buti baisus... (Mums pasimokinti! mums tureti savo verta kariuomene, o ne tiketis kitu pagalbos, kuri, gal ateis, bet paveluotai.).

...

... portretas
Trampuk, negirdėjai kalbų kad kažkam prieš 75 metus reikėjo abortą daryt?.. :s
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių