D. Trumpas siūlė šaudyti į migrantus JAV ir Meksikos pasienyje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas kovo mėnesį per susitikimą su savo patarėjais siūlė šaudyti į kojas migrantams, mėginantiems nelegaliai kirsti šalies sieną iš Meksikos teritorijos. Tai pranešė laikraštis „The New York Times“, remdamasis keliais šaltiniais Amerikos administracijoje.

Leidinio žiniomis, D. Trumpas per vieną iš susitikimų Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete iškėlė idėją šaudyti į kojas nelegaliems migrantams, kai šie mėgina kirsti sieną. Pasitarimo dalyviai, tarp kurių buvo tuometė vidaus saugumo sekretorė Kirstjen Nielsen, valstybės sekretorius Mike`as Pompeo, buvęs Muitinės ir sienos apsaugos tarnybos vadovas Kevinas McAleenanas, prezidento patarėjas Stephenas Milleris, nepritarė D. Trumpo iniciatyvai kaip prieštaraujančiai įstatymams.

Leidinio šaltiniai pažymi, jog privačiuose pokalbiuose D. Trumpas užsiminė apie dar neįprastesnes priemones migrantams stabdyti. Pavyzdžiui, jis siūlė iškasti pasienyje griovį ir prileisti ten aligatorių ir netgi domėjosi, kiek maždaug atsieitų toks projektas.

D. Trumpui atėjus į valdžią, JAV gerokai suaktyvino kovą su nelegaliais migrantais. Dar per 2016 metų rinkimų kampaniją jis pažadėjo savo šalininkams vykdyti griežtesnę imigracijos politiką ir sustiprinti pasienio kontrolę. Baltųjų rūmų šeimininkas ne kartą pareiškė, kad nelegalūs migrantai yra nusikaltėliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ane?

ane? portretas
Ir kas nors pasaulyje pavadins Trampa nacionalistu? Manau jį pasiūlys Nobelio premijai

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuolis Trampas. Jam rupi Amerika ir pilieciu gerove. Ponas Trampe, ARESTUOK ir TEISK arba dar geriau NUSAUK supis.ta globalista, komunista ir pederasa SOROSA. Tai jis varo baltuju isnaikinimo politika globaliu mastu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių