D. Trumpo pasisakymai apie žuvusį karį supykdė net artimiausius jo šalininkus

  • Teksto dydis:

JAV veteranų organizacijos ir respublikonai pirmadienį smerkė partijos kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žodžių karą su žuvusio musulmono amerikiečio kario šeima.

Šis skandalas tapo dar vienu pavyzdžiu, kad kai kurie milijardieriaus verslo magnato pareiškimai atrodo nepriimtini netgi jo paties stovyklai.

Naujausias ginčas supurtė JAV prezidento rinkimų kampaniją, likus 99 dienoms iki lapkritį vyksiančių rinkimų, kuriuose D. Trumpas susigrums su demokratų kandidate Hillary Clinton (Hilari Klinton), kurią jis pirmadienį išvadino „velniu“.

Kritikuojantys pareiškimai plūdo iš pasipiktinusių veteranų organizacijų, kovos veiksmuose žuvusių karių artimųjų ir netgi prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos).

Incidentas dominavo JAV žiniasklaidoje nuo praeito ketvirtadienio, kai pakistanietis imigrantas Khizras Khanas (Chizras Chanas) įaudrino Demokratų nacionalinį suvažiavimą savo kalba, reikšdamas pagarbą savo žuvusiam sūnui ir sakydamas, kad respublikonų kandidatas „nėra nieko paaukojęs“ dėl savo šalies.

Sekmadienį duodamas interviu televizijai „ABC Sunday“, D. Trumpas tvirtino „daug aukojęsis“, taip pat užsiminė, kad Kh. Khano žmonai, kuri jos vyrui sakant kalbą suvažiavime tylėdama stovėjo šalia jo, galbūt nebuvo leista pasisakyti.

Pirmadienį D. Trumpas atnaujino puolimą, savo „Twitter“ žinutėje pareiškęs: „Ponas Khanas, kuris manęs nepažįsta, nuožmiai užsipuolė mane nuo demokratų suvažiavimo scenos, o dabar jis daro tą patį per visas televizijas. – Gražu!“

Dar 23 kitų žuvusių JAV karių šeimos pliekė D. Trumpą už „atgrasius ir asmeniškai įžeidžiamus“ pareiškimus.

„Mums atrodo, kad privalome pasisakyti ir pareikalauti, kad atsiprašytumėte Khanų, visų Auksinę žvaigždę turinčių šeimų (kurių nariai yra žuvę atlikdami karinę tarnybą) ir visų amerikiečių už savo įžeidžiamus ir, tiesą sakant, antiamerikietiškus komentarus“, – sakoma jų atvirame laiške.

Armijos kapitonas Humayunas Khanas (Humajunas Chanas) žuvo per mirtininko sprogdintojo išpuolį Irake 2004 metais.

Peržengė ribą

„Užsienio karų veteranai“ (Veterans of Foreign Wars, VFW), didžiausia JAV karo veteranų organizacija, taip pat negailėjo rūsčių žodžių dėl D. Trumpo „peržengiančios ribą“ kritikos kritusio kario motinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių