Danija uždaro mokyklas ir darželius, imasi kitų ribojimų

Baimindamasi tolesnio koronaviruso plitimo, Danija uždaro visas valstybines mokyklas ir vaikų darželius. „Mokiniai ir studentai visose švietimo įstaigose siunčiami namo“, – sakė premjerė Mette Frederiksen trečiadienį spontaniškai sušauktoje spaudos konferencijoje. Ši priemonė kol kas galios dvi savaites.

14-ai dienų į namus siunčiami ir viešojo sektoriaus darbuotojai, jei jie nevykdo svarbių funkcijų. Į šią kategoriją neįtraukiami senelių slaugytojai, sveikatos sektorius, policija ir gelbėjimo tarnybos, sakė M. Frederiksen. Uždaromos ir bibliotekos bei laisvalaikio objektai.

Patvirtintų naujų infekcijų skaičius Danijoje nuo savaitės pradžios išaugo daugiau kaip dešimt kartų – nuo 50 iki 514. 10 žmonių gydomi stacionare, dviejų būklė kritinė. 1 300 žmonių yra karantinuoti.

Tėvai, jei tik įmanoma, vaikus turi palikti namuose, kalbėjo premjerė. Jis pabrėžė, kad „situacija yra ypatinga“. Ekspertai esą yra tikri, kad tik viena priemonė neleidžia greitai plisti virusui – t. y. kontaktų tarp žmonių mažinimas. M. Frederiksen sakė, kad ir pati atšauks nebūtinus susitikimus.

Ji taip pat paskelbė, kad dvi savaites neveik nė viena valstybinė kultūros institucija. 14-ai dienų užverti duris premjerė paragino ir barus, restoranus bei klubus. Organizatoriams ji rekomendavo atšaukti renginius su daugiau kaip 100 žmonių. Iki šiol ši rekomendacija galiojo daugiau kaip 1 000 žmonių suburiantiems renginiams. Parlamentas dar šią savaitę skubos tvarka spręs dėk didelių renginių uždraudimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių