Danijoje dėl intensyvėjančio COVID-19 protrūkio įvedama laikinų ribojimų

Danijos valdžia penktadienį paskelbė, kad dėl rekordinio COVID-19 atvejų prieaugio, įsibėgėjančio dėl naujos omikron atmainos, šalyje bus laikinai uždaryti teatrai, kino teatrai ir koncertų salės, taip pat bus ribojamas restoranų darbo laikas.

Be to, vyriausybė planuoja uždaryti kitas žmonių susibūrimo vietas, tokias kaip pramogų parkai ir muziejai.

„Teatrai, kino teatrai ir koncertų salės turės užsidaryti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ministrė pirmininkė Mette Frederiksen (Metė Frederiksen).

„Turime apriboti savo veiklą. Visi turime riboti savo socialinius ryšius“, – pridūrė vyriausybės vadovė.

Priemonės įsigalios sekmadienio rytą keturioms savaitėms, pranešė vyriausybė.

Tai staigus politikos pokytis Šiaurės Europos šalyje, kuri rugsėjo 10 dieną panaikino visus suvaržymus, bet lapkričio pradžioje grąžino COVID-19 pasus, o praėjusią savaitę paskelbė pirmąjį apribojimų etapą.

Reaguodama į rekordinius skaičius, vyriausybė paspartino revakcinacijos tempus, leido gydyti sunkiai sergančius pacientus JAV vaistų gamintojos „Merck“ sukurtomis tabletėmis nuo COVID-19, taip pat pradėjo imunizuoti 5–11 metų vaikus.

Per praėjusią parą Danijoje užfiksuotas naujas rekordinis COVID-19 atvejų skaičius – daugiau kaip 11 tūkst., pranešė M. Frederiksen.

Danijoje, kur atliekama daugiau sekoskaitos tyrimų nei daugelyje kitų šalių, užfiksuota kone daugiausiai omikron atvejų pasaulyje. Per pastarąją parą šis, kaip manoma, užkrečiamesnis viruso variantas patvirtintas 2,5 tūkst. kartų.

Restoranai ir naktiniai klubai, kuriems šiuo metu leidžiama dirbti iki vidurnakčio, turės užsidaryti ne vėliau kaip 23 valandą. Be to, po 22 val. bus draudžiama prekiauti alkoholiu.

Šioms priemonėms, apie kurias paskelbta po penktadienį įvykusio šalies partijų lyderių susitikimo, formaliai pritarė parlamentas.

Pasak M. Frederiksen, skirtingai nei per ankstesnes koronaviruso bangas, vyriausybė šįkart planuoja po švenčių atidaryti mokyklas, nors kalėdinės atostogos jau buvo pratęstos, siekiant suvaldyti epidemiologinę padėtį.

„Mūsų tikslas tebėra išlaikyti visuomenę kuo atviresnę“, – pabrėžė premjerė ir pridūrė, jog 2020 metų pavasarį įvestų griežtesnių priemonių galbūt pavyks išvengti, „nes turime vakcinas“.

Nuo pandemijos pradžios Danijoje iš viso nustatyti 600 468 COVID-19 atvejai, mirė 3 054 šia liga susirgę žmonės.

Šiuo metu apie 500 asmenų yra hospitalizuoti, iš jų kelios dešimtys guli reanimacijoje. Ligoninės prognozuoja, kad 5,8 mln. gyventojų turinčioje šalyje hospitalizacijų skaičius per dabartinės bangos kulminaciją pasieks 1 000.

 


Šiame straipsnyje: DanijaCOVID-19Mette Frederiksen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Kaip tai?Tai aukštas vakcinavimasis eksperimentine chemija,kuri leidžiama tik ekstremalios situacijos metu, nepadėjo?Ir čia ne pirmas toks pavyzdys....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių