Pereiti į pagrindinį turinį

Dar vienas tribunolas

2009-03-02 09:00

Kiekvienas nusikaltimas turi sulaukti atpildo. Vadovaudamasi šiuo principu Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba įsteigė tribunolą, kuriame bus teisiami įtariami buvusio libaniečių premjero Rafiqo al Hariri žudikai.

Savo veiklą tribunolas, manoma, pradės jau šiandien. Vakar vyko iškilminga jo atidarymo ceremonija. "Sveikinu visus atvykusius į šią ceremoniją", – susirinkusiems sakė Libano tribunolo registratorius Robinas Vincentas. Tarp svečių buvo JT generalinio sekretoriaus pavaduotoja teisiniams reikalams Patricia O'Brien, Libano ambasadorius Nyderlanduose Zeidanas al Saghiras ir tribunolo vyriausiasis kaltintojas Danielis Bellemare'as. Pastarasis vadovavo tarptautiniam tyrimui dėl virtinės išpuolių prieš Libano politikus ir žurnalistus.

Buvęs Libano premjeras R.al Hariri buvo nužudytas 2005 m. vasarį, susprogdinus automobilį taip pat žuvo dar 22 žmonės. Tai buvo vienas didžiausių politinio smurto aktų Libane nuo 1975–1990 m. pilietinio karo. Po šio išpuolio padidėjo spaudimas Sirijai, kuri buvo priversta išvesti iš Libano 29 metus jame buvusias savo pajėgas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų