Daug italų nuo COVID-19 skiepijasi Serbijoje

Dėl lėtos vakcinacijos kampanijos Italijoje vis daugiau italų nuo COVID-19 skiepijasi Serbijoje. Šioje Balkanų šalyje, kurioje 26 proc. gyventojų jau yra gavę pirmąją vakcinos dozę, skiepijami ir kitų valstybių piliečiai.

Daug italų Serbijos konsulato Milane ir ambasados Romoje interneto svetainėse užsiregistravo  skiepui, rašo italų žiniasklaida.

Serbija nemokamai skiepija ir užsieniečius. Pirmiausiai laisvųjų profesijų atstovai ir medikai, kurie norėtų vakcinuotis ES dar neregistruota rusiška vakcina „Sputnik V“, teiraujasi dėl tokios galimybės Serbijoje, sakė Radmila Selakovič, Serbijos generalinė konsulė Milane, kurią cituoja dienraštis „Corriere della Sera“.

Laikraštis rašo apie „italų vakcinacijos turizmą“ Serbijos kryptimi, nors nėra paprasta pasiekti šalį. Iki balandžio 30 dienos tarp abiejų valstybių nėra numatyta tiesioginių skrydžių. Į Belgradą norintys italai turi skristi per Vieną ar leistis į ilgą kelionę automobiliu.

Savaitgalį į Belgradą pristatyta nauja 500 000 dozių kiniškos vakcinos „Sinopharm“ siunta. Serbijos ministrė pirmininkė Ana Brnabič sakė, kad Serbiją iki šiol pasiekė iš viso 2,5 mln. kiniškos vakcinos dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal ir man tenai keliauti ? Nes čia jau praradau viltį sulaukti, kada paskiepins...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių