Dėl galimų išpuolių Ankaroje uždrausti vieši susirinkimai

  • Teksto dydis:

Turkijos sostinėje Ankaroje nuo pirmadienio iki lapkričio pabaigos draudžiamos visos demonstracijos ir vieši susirinkimai, kadangi buvo gauta informacijos apie galimas teroro atakas, pranešė gubernatoriaus biuro atstovai.

Pareigūnų pranešime sakoma, kad iki lapkričio 30 d. yra draudžiami visi vieši susirinkimai. Taip yra dėl šalyje galiojančios nepaprastosios padėties po nepavykusio perversmo liepos 15-ąją.

Šis sprendimas buvo priimtas tam, „kad būtų užtikrintas žmonių saugumas ir viešoji tvarka“.

Gubernatoriaus biuras, atsakingas už saugumą visoje sostinėje ir provincijoje, nurodė gavęs žvalgybos informacijos, kad „uždraustos teroristinės organizacijos planuoja veiksmus mūsų provincijoje“.

Šios organizacijos nebuvo įvardytos, bet pranešime sakoma, kad jos galbūt planuoja atakas susirinkimuose ir viešosiose demonstracijose.

Per pastaruosius metus sostinę sudrebino ištisa virtinė atakų, dėl kurių kaltinami džihadistai ir kurdų kovotojai.

2015 metų spalio 10 d. šimtas trys žmonės žuvo, kai mirtininkai sprogdintojai, siejami su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS), detonavo bombas tarp prokurdiškų taikos aktyvistų, planavusių surengti eitynes šalia pagrindinės Ankaros traukinių stoties.

Mažiausiai trisdešimt žmonių žuvo per išpuolį sostinėje 2016 metų vasario 17 d., o dar 37 gyvybių pareikalavo tų pačių metų kovo 13-osios sprogdinimai, už kuriuos atsakomybę prisiėmė radikali kurdų ginkluota grupuotė.

Be to, Ankara buvo pagrindinis liepos 15-osios nepavykusio perversmo organizatorių taikinys. Dėl šio pučo Turkijos vyriausybė kaltina JAV gyvenantį musulmonų pamokslininką Fethullah Guleną (Fetchulą Giuleną).

Savaitgalį įtariamas „Islamo valstybės“ mirtininkas susisprogdino pietrytiniame Gaziantepo mieste per antiteroristinį reidą. Per šį incidentą žuvo trys policininkai, nurodė pareigūnai.

Keliomis valandomis vėliau kitas savižudis sprogdintojas detonavo bombą ir žuvo, tačiau daugiau aukų – išvengta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių