Dėl Italijos ir Maltos nesutarimo Viduržemio jūroje įstrigo 450 migrantų

  • Teksto dydis:

Dar 450 migrantų šeštadienį įstrigo jūroje dviejuose kariniuose laivuose, Italijai ir Maltai nesutariant, kuri iš jų turėtų priglausti šiuos žmones.

Šiuo metu Italijos vandenyse esantys migrantai išplaukė iš Libijos mediniu laivu, kuris penktadienio rytą buvo pastebėtas plaukiant Maltos jurisdikcijai priklausančiuose vandenyse.

Tačiau Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjus Salvinis) nurodė šalies uostams neįsileisti laivų su migrantais, taip parodydamas, kad nekeis savo griežtos pozicijos jų atžvilgiu.

Šeštadienį, kai mediniame laive buvę migrantai buvo perkelti į du karinius laivus, kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ministras pareikalavo, kad jiems būtų nurodyta "plaukti į pietus, į Libiją arba Maltą".

"Mums reikia teisingumo, pagarbos ir drąsos akto kovojant su šiais prekiautojais žmonėmis ir siekiant, kad Europa įsikištų", – per susitikimą su Italijos premjeru Giuseppe Conte (Džuzepė Konte) sakė M. Salvini. Jo žodžius citavo šalies naujienų agentūros.

Penktadienį Roma elektroniniais laiškais ir per telefoninius pokalbius bandė priversti Valetą prisiimti atsakomybę už medinio laivo keleivius.

Tačiau Malta pareiškė, kad laivas buvo gerokai arčiau Italijai priklausančios Lampedūzos salos ir kad jo keleiviai siekė patekti į Italiją.

Šeštadienio rytą migrantai buvo perkelti į du karinius laivus, tačiau kol kas neaišku, kur šie laivai prisišvartuos.

Aštuonios moterys ir vaikai buvo nugabenti į Lampedūzą, kad jiems būtų suteikta medicinos pagalba. 

Keliomis valandomis anksčiau 67 kitiems migrantams, ketvirtadienio vakarą paimtiems Italijos pakrančių apsaugos laivo, buvo leista išsilaipinti Sicilijoje.

M. Salvini, kuris tapo ministru birželio 1-ąją pradėjus dirbti Italijos naujajai populistų vyriausybei, siekia užkirsti kelią naujiems migrantams atvykti į šalį laivais. Jis apkaltino labdaros organizacijas talkinant prekiautojams žmonėmis ir uždraudė jų gelbėjimo laivams švartuotis Italijos uostuose.

Šimtus migrantų gabenusiems prancūzų gelbėjimo laivui „Aquarius“ ir vokiečių „Lifeline“ praėjusį mėnesį teko keisti kursą ir plaukti į Ispaniją bei Maltą, nes Italija atsisakė juos įsileisti.

Europai nesutariant, kaip pasidalyti didžiulį žmonių, siekiančių iš naujo pradėti gyvenimą Senajame žemyne, srautą, Italija, Graikija ir Ispanija yra atsidūrusios migrantų krizės priešakinėse linijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Absurdas kad Europa persikelia pas save Afrika ir nesugeba to klausimo isspresti. Kol juos isleist, paskirstines, Reiks pagalbas tol jie plauks.

Kokis problemos?

Kokis problemos? portretas
Prikabinai tą guminę valtį prie karinio italų laivo, nubuksyravai iki ten iš kur anie išplaukė ir paleidai netoli kranto.Tegul ieško kam mokėjo už perbėgimą

gikas

gikas portretas
Per tiek laiko nesugalvojo, kaip juos isskirstyti atgal namo. O gal nenori sugalvoti? :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių