Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl karščių bangos Lenkijoje ribojamas elektros tiekimas

2015-08-10 20:07
BNS inf.
K.Vanago/BFL nuotr.

Didelių karščių banga Lenkijoje pirmadienį privertė nacionalinį tiekėją kelioms valandoms nutraukti elektros tiekimą gamykloms, o vyriausybės vadovė Ewa Kopacz (Eva Kopač) paragino gyventojus dienos metu taupyti elektrą.

Savaitgalį oro temperatūra Lenkijoje šoktelėjo iki 38 laipsnių Celsijaus ir praktiškai nelijo, o nuo tokios alinančios sausros smarkiai kenčia žemės ūkis. Vandens lygis Vysloje ir keliose kitose upėse smarkiai nukrito, todėl buvo sutrikdyta laivyba Varšuvoje ir kitur.

„Situacija dėl karščio bangos yra rimta, o orų prognozė ateinančioms 10-11 dienų bloga“, - sakė E.Kopacz po vyriausybės krizių valdymo grupės pasitarimo, kurį sušaukė premjerė.

Ji paragino gyventojus esant galimybei nuo 10 val. iki 17 val. nenaudoti elektros, tačiau pažadėjo, kad individualiems vartotojams ir ligoninėms elektros tiekimas nebus nutraukiamas.

Pasak premjerės, užtvankos leis padidinti vandens srautus, kad būtų lengviau vėsinti perkaitusias jėgaines.

Pastarosiomis dienomis aukščiausia oro temperatūra buvo užfiksuota vakariniame Vroclavo mieste ir jo apylinkėse, kur termometro stulpelis šoktelėjo iki 38 laipsnių Celsijaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų