Dėl koronaviruso atidedama JT klimato kaitos konferencija

Dėl koronaviruso pandemijos atidedama lapkritį Škotijos Glazgo mieste planuota Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencija COP26, trečiadienį pranešė Jungtinės Karalystės vyriausybė.

„Atsižvelgiant į tebesitęsiantį pasaulinį [koronaviruso infekcijos] COVID-19 poveikį, nebeįmanoma surengti ambicingos, inkliuzyvios COP26 konferencijos“, – rašoma vyriausybės išplatintame pranešime ir priduriama, kad nauja į 2021 metus nukelto susitikimo data bus paskelbta vėliau.  

Planuota, kad dešimties dienų konferencijoje dalyvaus apie 30 tūkst. žmonių, tarp jų 200 valstybių lyderių.  

JT komisija 2018 metais priėjo prie išvados, kad norint išvengti klimato chaoso, pasauliui reikia esminių pokyčių visuomenėje ir pasaulio ekonomikoje.

Iki 2030 metų reikia atmosferos taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis sumažinti 45 proc., o iki 2050 metų grynąjį išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį sumažinti iki nulio, kad klimato atšilimas būtų apribotas 1,5°C, kaip numatyta Paryžiaus klimato susitarime. 

JT klimato programos vadovė Patricia Espinosa (Patrisija Espinosa) sakė, kad sprendimas atidėti COP26 viršūnių susitikimą buvo neišvengiamas, tačiau pandemija neturėtų nukreipti pasaulio dėmesio nuo klimato kaitos iššūkių.   

„COVID-19 šiuo metu yra didžiausio dėmesio reikalaujanti grėsmė žmonijai, bet mes negalime pamiršti, kad klimato kaita yra didžiausias pavojus žmonijai ilguoju laikotarpiu“, – sakė ji.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
KLIMATAS PRADĖJO KISTI NUO ŽEMĖS AŠIGALIŲ SUSIKEITIMO ĮVYKUSIO ERŲ SANDŪROJEĮĮĮ PAŽINKIME ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITĄ IR SUŽINOSITE - KODĖL? ir KAIP? ŽEMĖJE KINTA ir KĮS KLIMATAS!!! LAIKAS PAŽINTI ASTRONOMO ROMUALDO ZUBINO ATRASTUS TREČIĄJĮ ir KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!!

O ką

O ką portretas
veiks Gretutė?

...,neDIDELI EPIZODINIAI KLIMATO pasiKEITIMAI...

...,neDIDELI EPIZODINIAI KLIMATO pasiKEITIMAI... portretas
mazesne PROBLEMA nei dabar PASAULI uzKLUPUSI KORONOVIRUSO PANDEMIJA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių