Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiausi rinkimai

2009-04-17 09:00

Indijoje vakar atidarius rinkimų apylinkes prasidėjo didžiausias pasaulyje parlamento rinkimų maratonas, jis truks mėnesį. Jau pirmą dieną neišvengta smurto.

Per maoistų išpuolį rytinėje Džharkhando valstijoje žuvo šeši sukarintų pajėgų nariai. Saugumo pajėgos vyko stiprinti saugumo šios valstijos rinkimų apylinkėse, kai partizanai susprogdino sausumos miną ir pradėjo šaudyti.

Išpuolis buvo įvykdytas Lateharo rajone, 140 km nuo valstijos sostinės Rančio. Trečiadienį tame pačiame rajone per susišaudymą žuvo penki sukilėliai ir du sukarintų pajėgų nariai. Indijos maoistai, kurie kaip savo baze naudojasi gretimo Čhatisgarho miškais, sako, jog kovoja už genčių ir bežemių valstiečių teises.

Indijoje, per didžiausius demokratinius pasaulio rinkimus, daugiau kaip 700 mln. indų galės balsuoti, o į pirmąjį jų etapą, kuris vyko ketvirtadienį, užsiregistravo maždaug 143 mln. rinkėjų.

Rinkimai vyks penkiais etapais visą mėnesį. Taip daroma dėl milžiniško logistinio darbo įrengiant iki 800 tūkst. rinkimų apylinkių ir paeiliui į visas šalies dalis siunčiant 6 mln. rinkimų darbuotojų ir saugumo pajėgų narių.

Ketvirtadienį balsavimas vyko komunistų valdomoje pietinėje Keralos valstijoje, sukilimo varginamo Kašmyro dalyje, šalies rytuose, kur vis aktyviau veikia maoistų sukilėliai, atokiuose šiaurės rytų rajonuose netoli Indijos ir Bangladešo, Mianmaro ir Kinijos sienos, Andamanų ir Nikobarų Salose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų