Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiosios Britanijos princas Charlesas vyksta į kelionę po Indiją

2013-10-15 16:30
BNS inf.
AFP nuotr.

Didžiosios Britanijos princas Charlesas (Čarlzas) kitą mėnesį vyks į devynių dienų kelionę po Indiją prieš Sandraugos šalių susitikimą Šri Lankoje, antradienį pranešė Klarenso rūmai.

Ši kelionė bus jau aštuntas ir ilgiausias sosto įpėdinio vizitas į daugiausiai gyventojų turinčią Sandraugos šalį ir trečioji kelionė į Indiją su antrąja žmona Camilla (Kamila).

Keliaudama po Indiją lapkričio 6-14 dienomis karališkosios šeimos atstovų pora apsilankys Dehradune, Delyje, Mumbajuje, Punoje bei Kočyje ir susitiks su šalies politikos, verslo ir kultūros lyderiais.

"Jie turės daug įvairių įsipareigojimų, skatinti tvirtą Jungtinės Karalystės ir Indijos partnerystę svarbiausiose srityse, tokiose kaip gamtosauga, švietimas, augantys verslo ryšiai,taip pat ir suteikti daugiau galių moterims ir galimybių mokytis", - pranešė Klarenso rūmai, oficialioji princo rezidencija.

Charlesas, kuriam yra 64-eri, taip pat keliaus bekele vadinamuoju "dramblių koridoriumi" Keraloje, o jo žmona apžiūrės privačią Duno berniukų  mokyklą Dehradune.

Abudu jie vyks į Indijos karo akademiją ir dalyvaus prabangioje vakarienėje Bolivudo tema Mumbajuje.

Paskutinį kartą Indijoje Charlesas lankėsi 2010 metais, kai su tuometine šalies prezidente Pratibha Patil atidarė Sandraugos šalių žaidynes Delyje.

Po kelionės princas turės atstovauti savo motinai karalienei Elizabeth II (Elzbietą II), Sandraugos šalių vadovei, 53 narių organizacijos vyriausybių vadovų susitikime Kolombe.

87-erių metų monarchė iki šiol yra praleidusi tik vieną tokį kas dvejus metus vykstantį susitikimą - patį pirmąjį 1971 metais.

Sprendimas nedalyvauti šių metų renginyje atspindi jos ketinimus po truputį atsisakyti ilgų užsienio kelionių ir dalį savo pareigų  perduoti jaunesniesiems karališkosios šeimos atstovams.

Charlesas ir Camilla Šri Lankoje bus lapkričio 14-16 dienomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų