Pereiti į pagrindinį turinį

Donecke separatistai reikalavo pripažinti jų paskelbtas „respublikas“

2014-05-31 12:33
BNS inf.

Ukrainos rytiniame Donecko mieste vadinamosios Donecko liaudies respublikos lyderiai šeštadienį surengtame mitinge siūlė provakarietiškai Kijevo vyriausybei derybas – su sąlyga, kad bus pripažinti vienašališkai paskelbti separatistiniai dariniai ir iš jų bus išvestos vyriausybinės pajėgos.

„Dialogą su Kijevo valdžia vesime tik tuo atveju, jeigu bus pripažinta Donecko ir Luhansko respublikų nepriklausomybė ir iš tų teritorijų bus išvesta Ukrainos kariuomenė“, – sakė vadinamasis Donecko liaudies respublikos premjeras Aleksandras Borodajus.

Jis taip pat paragino Donecko mokyklų abiturientų tėvus pasirūpinti, kad moksleivių išleistuvių vakarėliai nesitęstų iki vėlumos.

„Baiminamės dėl vaikų gyvybės ir sveikatos, nes padėtis Donecke nestabili. Prašome tėvų rūpintis vaikų saugumu per išleistuvių vakarus“, – sakė A.Borodajus.

Vidurdienį vietos (ir Lietuvos) laiku Donecko centrinėje Lenino aikštėje susirinko apie 500 separatistų šalininkų, kurie prie Lenino paminklo nešė Donecko liaudies respublikos, Sovietų Sąjungos ir Rusijos vėliavas.

Kaip praneša naujienų agentūra „Interfax“, aikštėje budėjo sustiprintos milicijos pajėgos ir greitosios pagalbos automobilis. Aplink aikštę taip pat buvo surengtą Maskvos patriarchatui priklausančių cerkvių parapijiečių religinė procesija, per kurią tikintieji nešė ikonas ir kryžius, ant kurių buvo užrištos dryžuotos vadinamosios Georgijaus juostelės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų