E. Macronas ir A. Blinkenas aptarė pastangas karui Ukrainoje užbaigti

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį susitarė tęsti spaudimą Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui, siekiant užbaigti karą Ukrainoje, pranešė JAV Valstybės departamentas.

Jiedu susitiko Paryžiuje ir „pakartotinai patvirtino savo ryžtą kelti dideles išlaidas prezidentui Putinui ir jo bendražygiams, kol šie tęs savo karą Ukrainoje“, sakoma Valstybės departamento atstovo spaudai Nedo Price'o (Nedo Praiso) pareiškime.

„Sekretorius su prezidentu apsikeitė nuomonėmis apie tęsiamas diplomatines pastangas smurtui sumažinti ir  Kremliaus karui užbaigti“, – nurodė N. Price'as.

„Jie taip pat susitarė tęsti glaudų (veiksmų) koordinavimą dėl Irano ir pastangų pasiekti susitarimą Vienoje, užtikrinant bendrą sugrįžimą prie visiško JCPOA laikymosi“, – sakė jis, kalbėdamas apie 2015 metų susitarimą, varžantį Irano branduolines ambicijas.

A. Blinkenas į Paryžių atvyko antradienio vakarą po trumpų vizitų kitose septyniose Europos šalyse, įskaitant Ukrainą, į kurios teritoriją buvo trumpam įžengęs susitikti su šalies užsienio reikalų ministru. Šios kelionės tikslas – sustiprinti sąjungininkių vienybę dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir parodyti Vašingtono paramą.

Anksčiau antradienį Taline A. Blinkenas sakė, kad Jungtinės Valstijos stiprina paramą Baltijos šalims, sunerimusioms dėl Maskvos agresijos Ukrainoje.

„Estijos žmonės, išgyvenę dešimtmečius trukusią sovietų okupaciją, puikiai supranta, koks neteisingas yra neišprovokuotas ir nepagrįstas Rusijos karas Ukrainoje, (supranta), kad pasaulis turi ginti Ukrainos teisę egzistuoti kaip suvereniai, demokratinei šaliai, galinčiai laisvai pasirinkti savo ateitį“, – bendroje spaudos konferencijoje su Estijos premjere Kaja Kallas (Kaja Kalas) sakė A. Blinkenas.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAntony BlinkenasEmmanuelis MacronasParyžius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių