E. Macronas pasmerkė smurtą, prasiveržusį per „Geltonųjų liemenių“ judėjimo metines

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pasmerkė „Geltonųjų liemenių“ protesto judėjimo smurtą. „Pernelyg daug kas painioja idealus su smurto nihilizmu“, – pareiškė jis pirmadienį renginyje Eliziejaus rūmuose.

Savaitgalį, minint pirmąsias „Geltonųjų liemenių“ protestų pradžios metines, Paryžiuje kilo riaušės.

Prezidentas savo kalboje gyrė „broliškumą“ ypač tų žmonių, kurie gyvena kaimiškuosiuose regionuose. Tačiau kai kas esą pradinius judėjimo idealus iškreipė, „siekdami anonimiškumo ir smurto“.

Prancūzijos policija savaitgalį po susirėmimų Paryžiuje ir kituose miestuose suėmė 254 asmenis. Vidaus reikalų ministras Christophe‘as Castaneris dėl smurto apkaltino „chuliganus“ ir „mušeikas“.

Pirmąją protestų dieną 2018 metų lapkričio 17-ąją į gatves visoje šalyje, oficialiais duomenimis, išėjo per 280 000 žmonių. Geltonas liemenes vilkintys demonstrantai protestavo prieš aukštas degalų kainas ir socialinę nelygybę.

„Geltonosios liemenės“ nepasiekė pagrindinio savo tikslo – E. Macrono, kurį jie laiko „turtingųjų prezidentu“, atsistatydinimo. Prezidentas, reaguodamas į protestus, padarė nuolaidų, kurias vyriausybė įvertino 17 mlrd. eurų. Be kita ko, buvo sumažintas pajamų mokestis ir padidinta minimali alga. Tačiau „Geltonosios liemenės“ kritikuoja, kad socialiai nuskriaustieji to praktiškai nepajuto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Tai chuliganizmas.Kuo detos vitrinos,automobiliai ir kitas turtas? Tokius chuliganus ikalinti desimtmecius,Piketuok ,reikalauk,bet negadink turto kitu turto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių