ES: pandemija didina smurtą prieš LGBTI žmones

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis Bendrijos vardu atkreipė dėmesį į dėl pandemijos blogėjančią gėjų, lesbiečių, translyčių, interseksualų ir biseksualų padėtį.

„COVID-19 pandemija paskatino dar didesnį smurtą ir diskriminaciją LGBTI žmonių atžvilgiu“, – pareiškė J. Borrellis sekmadienį, prieš pirmadienį (gegužės 17 d.) minimą tarptautinę kovos su neapykanta seksualinėms mažumoms dieną.

Tai, pavyzdžiui, apima šeiminį smurtą, internete ir ne internete skleidžiamą neapykantą bei nusikaltimus iš neapykantos. J. Borrellis pabrėžė, kad visi žmonės gimė laisvi ir lygiateisiai. ES, ano jo, patvirtina savo įsipareigojimą ginti ir skatinti ir LGBTI žmonių teises. Bendrija esą susirūpinusi, kad 69 šalyse tos pačios lyties asmenų santykiai yra kriminalizuoti, o 11 valstybių už tai net gresia mirties bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
As esu heteroseksualus (ne lgbtq+) , bet tie zmones kurie sako "pasygidykit save" tikrai patis nesveiki yra :( bet ko tikėtis? Tokia jau lietuva tiesiog varyt is cia ir viskas.

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštynės....

Manau

Manau portretas
Šiai lbgt iškrypėliams reikia išrasti vakciną,kad smegenys atsistatytu,nes čia tokia pandemija vyksta pasaulyje,kad baisiau ir už marą ar badą.Išsirinkome tokią valdžią kuri tiesiog mus visais būdais apkakoja ir ne motai mūsų norai.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių