ES skyrė 24 mln. eurų finansinę paramą Baltarusijos žmonėms

Europos Komisija penktadienį paskelbė skirianti naują 24 mln. eurų tiesioginės finansinės pagalbos paketą Baltarusijos žmonėms, penktadienį skelbiama ES atstovybės Baltarusijoje interneto svetainėje.

„Šiandien Europos Komisija priėmė sprendimą skirti 24 mln. eurų pagalbos paketą, kuris tiesiogiai padės Baltarusijos žmonėms, visų pirma pilietinei visuomenei ir nepriklausomai žiniasklaidai, studentams ir jaunimo specialistams bei mažosioms ir vidutinėms įmonėms, o taip pat sustiprins sveikatos priežiūros pajėgumus“, – sakoma pranešime.

ES atstovybė patikslino, kad nauja paramos programa  „EU4Belarus: solidarumas su Baltarusijos žmonėmis“ bus orientuota į keturias pagrindines sritis. Pirmoji iš jų bus – parama pilietinei visuomenei ir nepriklausomai žiniasklaidai, ypač vietos bendruomenėms ir piliečių iniciatyvinėms grupėms.

Parama taip pat bus teikiama jaunimui, numatant stipendijų programas studentams ir jauniems specialistams, nukentėjusiems per politinę krizę.

Trečioji sritis bus mažų ir vidurinių įmonių konsultavimas, siekiant užtikrinti jų stabilumą dabartinio ekonominio nuosmukio sąlygomis.

Parama taip pat padės sustiprinti sveikatos priežiūros pajėgumus kovojant su COVID-19 pandemija.

„Ši programa įeina į 53 mln. EUR paramos paketą, apie kurį rugpjūčio mėn. paskelbė Europos Komisijos Pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen). Į šį paketa taip pat įtraukta skubi 3,7 mln. EUR parama, skirta valdžios institucijų smurto aukoms ir nepriklausomai žiniasklaidai po rugpjūčio mėnesį įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų“, – nurodoma pranešime.

Taip pat pranešama, kad rengiama papildoma 6 mln. EUR parama mažosioms ir vidutinėms įmonėms.

Baltarusijoje jau keturis mėnesius vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
duos bobutėms po kelis eurus,kad išeitu parėkaut.Na dar baltarusiškiems paaugliams,kad kasiaką surūkę pasidraskytu prieš žurnalistus,papozuotu.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Pasidalins perbėgėliai esantys wilno. Baltarusijos žmonių tie pinigais nepasieks

Anonimas

Anonimas portretas
Tiktai nepasake kas juos dalins ir kokiems tiems zmonems. Eilinis MELAS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių