Estija: neigiamas COVID-19 testo rezultatas nebeatleis nuo suvaržymų

Estijos vyriausybė nuo pirmadienio įveda papildomų suvaržymų dėl COVID-19, vienas iš jų – neigiamas testo dėl koronaviruso rezultatas daugiau nesuteiks galimybės patekti į daugelį vietų, pranešė ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas).

„Turime problemų mūsų ligoninių tinkle – vis daugiau ir daugiau žmonių atsiduria ligoninėse“, – sakė K. Kallas. Ji pridūrė, kad dauguma asmenų, kuriems reikia hospitalizacijos, yra nepasiskiepiję.

Todėl vyriausybė nusprendė imtis naujų priemonių. Viena iš jų – neigiamo testo dėl COVID-19 atsakymo daugiau neužteks norint patekti į tas vietas, kur anksčiau buvo reikalaujama neigiamo testo rezultato, COVID-19 pažymėjimo arba įrodymo, kad asmuo yra persirgęs koronavirusu.

Nuo spalio 25 dienos neigiamas testo rezultatas tokios galimybės nesuteiks ir tokia tvarka galios bent jau iki kitų metų spalio 10 dienos.

Tose vietose, kur COVID-19 pažymėjimų tikrinimas yra privalomas, žmonėms griežtai rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes.

Taip pat pasikeis testavimo tvarka formaliojo ir neformaliojo ugdymo įstaigose. Visi moksleiviai ir studentai, turėję kontaktą su COVID-19 sergančiu asmeniu, privalės likti namuose, kol jiems bus atlikti molekuliniai (PGR) testai ir jų atsakymai bus neigiami.

Norėdama paspartinti vakcinacijos tempus valstybė taip pat motyvuos medicinos centrus ir savivaldas.

Estijos sveikatos tarybai bus suteikti įgaliojimai uždaryti tas įstaigas, kurios nesilaiko nustatytų suvaržymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rieda

Rieda portretas
rieda, pasaulis rieda velniop. Ir tegul rieda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių