Estijos oro erdvę pažeidė Rusijos lėktuvai: viename galėjo būti V. Putinas

  • Teksto dydis:

Du Rusijos lėktuvai pirmadienį apie vidurdienį pažeidė Estijos oro erdvę, o viename iš jų galėjo būti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, vykęs į susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) Helsinkyje.

Be Estijos leidimo į jos oro erdvę Vaindlo salos rajone buvo įskridę Rusijos valstybiniai lėktuvai А319 ir Il-96. Antrasis lėktuvas į Estijos oro erdvę įskrido praėjus maždaug valandai po pirmojo incidento.

Lėktuvai Estijos oro erdvėje buvo trumpiau nei minutę, pranešė šalies ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

Lėktuvų atsakikliai buvo įjungti, bet skrydžio planai nebuvo pateikti, lėktuvai neužmezgė radijo ryšio su estų aviacijos tarnybomis.

Abu minimi lėktuvai priklauso Rusijos valstybiniam parkui. Tai reiškia, kad jais skraido tik aukščiausio rango valstybės pareigūnai, rašo laikraštis „Postimees“.

„Nežinau, kas buvo lėktuve, bet galiu pasakyti, kad tokiu lėktuvu skraido Rusijos vadovybė“, – laikraščiui sakė Generalinio štabo atstovas Arvo Joesalu (Arvas Jejesalus).

Kaip rašo „Postimees“, nuotraukose matyti, kad V. Putinas į Helsinkį atskrido lėktuvu Il-96 su registracijos numeriu RA-96022. Interneto radiolokatorių duomenys rodo, kad būtent šis lėktuvas pažeidė Estijos oro erdvę.

Estijos aviacijos navigacijos tarnybos „Lennuliiklusteeninduse AS“ (EANS) atstovas Ullaras Saaremae (Ilaras Saremejė) pirmadienį naujienų agentūrai BNS sakė, kad jo duomenimis, V. Putino Estijos oro erdvėje nebuvo.

„Kiek žinau, su Vladimiro Putino vizitu susijęs aviatransportas vyko maršrutais, vedančiais tiesiai iš Rusijos Federacijos oro erdvės į Suomijos Respublikos oro erdvę“, – sakė jis.

Antradienį Estijos užsienio reikalų ministerija iškvietė rusų ambasadorių ir įteikė notą dėl oro erdvės pažeidimo.

Šiais metais Rusijos lėktuvai Estijos oro erdvę pažeidė iš viso šešis kartus, pažymėjo ginkluotųjų pajėgų štabas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hw

Hw portretas
Prastitutes dulkino arba gėrė ir praskrido. Ir visa muzika.

Ei o..

Ei o.. portretas
ydomu ar turetu staigei su kuo numusti ta lektuva, gal novičok buteliukais is ragatkes..

Aiskiaregi

Aiskiaregi portretas
palei tave Lietuva, pastatyta ant žydų kaulų, ilgai gyvens?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių