EŽTT priėmė svarstyti skundą dėl A. Navalno Pažangos partijos likvidavimo

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) priėmė svarstyti skundą dėl atsisakymo 2015 metais įregistruoti Aleksejaus Navalno Pažangos partiją, pranešė Rusijos opozicijos lyderio įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkai.

„EŽTT priėmė svarstyti skundą dėl Pažangos partijos likvidavimo ir nusiuntė klausimų Rusijos Federacijai. Nuo skundo pateikimo praėjo ketveri metai“, – sakoma pranešime.

Skunde kalbama apie Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatų dėl teisės į susirinkimų ir susivienijimų laisvę, teisės į laisvus rinkimus pažeidimą.

Rusijos teisingumo ministerijos komentarų šiuo klausimu naujienų agentūra „Interfax“ kol kas neturėjo.

Teisingumo ministerija 2015 metų balandžio 28 dieną pranešė, kad Pažangos partija neteko valstybinės registracijos, o duomenys apie ją ir jos struktūrinius padalinius buvo pašalinti iš valstybinio juridinių asmenų registro.

Teisingumo ministerija laikosi pozicijos, kad Pažangos partija pažeidė politinių partijų įstatymą, pagal kurį partijos privalo per šešis mėnesius nuo pačios partijos valstybinio įregistravimo įregistruoti savo skyrius ne mažiau kaip pusėje Rusijos subjektų.

Maskvos teismas 2015 metų vasarą Teisingumo ministerijos veiksmus pripažino teisėtais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusija laisva ir nepriklausoma valstybė

Rusija laisva ir nepriklausoma valstybė portretas
Ne EŽTT kompetencija nurodinėti Rusijai - kokios partijos gali egzistuoti, o kokios ne. Ta, kuri griauna valstybę ir nesilaiko Rusijos įstatymų, be abejo, bus uždrausta. Prisiminkite ką pasakė Amerikos prezidentas, kai Amerikai buvo pagrasinta Europos teismu. Atskymas buvo daugiau negu griežtas: "tegul tik pabando koks nors teisėjas prasižioti"...

ta Juda

ta Juda portretas
turetu Rusijos spec .tarnybos pakviesti prevenciniam pokalbiui ,kaip ta daro lytwos vsd, kad negaletu nesakyti kad nebuvo perspetas del valstybes griaunancios veiklos

klausimas

klausimas portretas
tai jis respublikonas ar demokratas kuri partija jam moka
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių