„Facebook“ panaikino R. Kadyrovo paskyrą tinkle „Instagram“

Bendrovė „Facebook“ vėl užblokavo Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo paskyrą dėl šiam veikėjui taikomų Jungtinių Valstijų sankcijų, trečiadienį pranešė bendrovės atstovas naujienų agentūrai „Interfax“.

„Esame Amerikos bendrovė ir veikiame pagal JAV sankcijų įstatymus ir nuolat imamės priemonių savo teisiniams įsipareigojimams vykdyti. Šiuo atveju panaikinome paskyrą asmens, kuriam taikomos sankcijos; taip esame pasielgę ir anksčiau su panašiomis paskyromis“, – sakė „Facebook“ atstovas, atsakydamas į žurnalistų klausimą.

Anksčiau socialiniuose tinkluose pasirodė informacija apie blokuotą R. Kadyrovo paskyrą tinkle „Instagram“, kurią jis buvo sukūręs 2018 metų lapkričio mėnesį – po to, kai 2017 metų gruodį buvo blokuota jo ankstesnė paskyra.

2017 metų gruodį „Facebook“ ir „Instagram“ pašalino R. Kadyrovo paskyras. Tuomet „Facebook“ pranešė, kad panaikino R. Kadyrovo paskyras, nes jis buvo įtrauktas į asmenų, kuriems taikomos JAV sankcijos, sąrašą.

„Sužinojome ir patvirtiname, kad šios paskyros priklausė asmeniui arba buvo vedamos vardu asmens, įtraukto į ypatingos kategorijos piliečių ir JAV uždraustų asmenų , kuriems taikomos JAV prekybinės ir ekonominės sankcijos, sąrašą. Todėl „Facebook“ yra teisiškai įpareigota uždaryti šio asmens paskyras“, – tuomet paskelbė bendrovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
seniai tam putkino ciuckiui buka galviui blokuoti galimybes pliurpti internete

Anonimas

Anonimas portretas
Kas cia per arabiska makaule?

Ja \\\\\.../////

Ja \\\\\...///// portretas
Kadyrovas tikras vyras,pastatė pyd'Rąstus į vietą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių