Graikų premjeras: nėra ženklų, kad priverstinai nutupdytame lėktuve buvo KGB agentų

Nėra įrodymų, kad Baltarusijos valstybės saugumo tarnybos KGB ar kitų slaptųjų tarnybų agentų buvo iš Atėnų į Vilnių skridusiame „Ryanair“ lėktuve, kuris buvo priverstinai nutupdytas Minske, siekiant sulaikyti juo skridusį disidentą žurnalistą, ketvirtadienį pareiškė Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis).

„Mes neturime jokių ženklų, kad tame lėktuve būtų buvę KGB agentų ar kurios nors saugumo tarnybos agentų. Nė vieno. Nulis. Ir mes tai labai atidžiai ištyrėme“, – interviu Vokietijos leidiniui „Bild“ sakė graikų premjeras.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Graikijos sostinės į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Aviakompanija „Ryanair“ pranešė, kad lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių nusileido Minsko oro uoste, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve. Ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Šiuo lėktuvu skrido žurnalistas Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laurinavičius + Landsbergis

Laurinavičius + Landsbergis portretas
Tai apsijuokėme, nepatikrinę ir paskelbę kad yra. Labai atsiprašome Lietuvos visuomenės už žinomai melagingų žinių skleidimą!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių