Haičio prokuroras siekia kaltinimų premjerui prezidento nužudymo byloje

Haičio vyriausiasis prokuroras antradienį pareiškė, kad siekia, jog byloje dėl liepos mėnesį įvykdyto prezidento Jovenelio Moise'o (Žovenelio Moiso) nužudymo būtų pareikšti kaltinimai šalies ministrui pirmininkui Arieliui Henry (Arieliui Anri).

Port o Prenso vyriausybės komisaras Bedas-Fordas Claude'as (Bedas Fordas Klodas), kurio pareigos prilygsta federaliniam prokurorui, paprašė nužudymą tiriančio teisėjo pareikšti kaltinimus A. Henry už dalyvavimą nusikaltime.

Taip pat B.-F. Claude'as paprašė, kad A. Henry su juo susitiktų ir paaiškintų, kodėl pagrindinis įtariamasis prezidento nužudymu jam dukart skambino kelios valandos po nusikaltimo.

„Esama pakankamai kompromituojančių elementų... patraukti baudžiamojon atsakomybėn Henry ir paprašyti kaltinamojo akto jo atžvilgiu“, – teisėjui skirtame dokumente rašė B.-F. Claude'as.

Su A. Henry atstovu susisiekti kol kas nepavyko.

Prezidentas J. Moise'as, kuriam buvo 53 metai, liepos 7-osios paryčiais buvo nušautas savo namuose. Velionio žmona Martine (Martin) per užpuolimą buvo sunkiai sužeista, o prezidento sargybiniai nenukentėjo.

B.-F. Claude'as sakė, kad tie skambučiai įvyko liepos 7 dieną 4 val. 3 min. ir 4 val. 20 min. ir kad įrodymai liudija, jog įtariamasis Josephas Badio (Žozefas Badijas) tuo metu buvo netoli J. Moise'o namų.

J. Badio yra dirbęs Haičio teisingumo ministerijoje ir vyriausybės kovos su korupcija skyriuje, bet gegužę buvo atleistas, sulaukęs kaltinimų pažeidus neįvardytas etikos taisykles.

Dviejų puslapių dokumente B.-F. Claude'as teigė, kad minėti skambučiai truko iš viso septynias minutes ir kad A. Henry tuo metu buvo Port o Prenso viešbutyje „Montana“. Jis taip pat pažymėjo, kad praėjusį mėnesį vienas vyriausybės pareigūnas tviteryje parašė, kad premjeras jam sakė niekada nekalbėjęs su J. Badio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių