„Human Rights Watch“ paragino Mongoliją suimti V. Putiną per jo vizitą

  • Teksto dydis:

„Human Rights Watch“ paragino Mongoliją arba neleisti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui atvykti, arba jį suimti, sakoma pirmadienį paskelbtame Marios Elenos Vignoli iš nevyriausybinės organizacijos pasaulinio teisingumo padalinio pareiškime.

V. Putinas antradienį keliauja į Mongoliją šalies prezidento Ukhnaagiino Khürelsükho kvietimu sustiprinti abiejų tautų bendradarbiavimo, sakoma Kremliaus pranešime, nepaisydamas Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) išduoto arešto orderio dėl įtariamų karo nusikaltimų Ukrainoje.

Mongolija pripažįsta TBT ir privalėtų suimti į Ulan Batorą atvykusį V. Putiną. Tačiau Maskva nesijaudina, nes nemato jokio pavojaus V. Putinui dėl draugiškų abiejų šalių santykių, pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Tai pirmoji nuo karo Ukrainoje pradžios V. Putino kelionė į šalį, kuri yra Hagoje įsikūrusio teismo narė. Mongolija siekia išlaikyti pusiausvyrą santykiuose su galingomis kaimynėmis Kinija ir Rusija bei Vakarais. Mongolija taip pat yra priklausoma nuo Rusijos, tad mažai tikėtina, kad ji suims V. Putiną, rizikuodama pakirsti santykius su šia šalimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Mongolų orda kacapų ordos draugai, pagers kartu kupranugarių myžalo ir draugystė tęsis amžinai.

Išvada

Išvada portretas
Mongolai bbd ant to tbt.

Pagarba

Pagarba  portretas
MONGOLIJAI, RUSIJOS PREZIDENTO VLADIMIRO PUTINO tikrai nieks nesuims, greičiau gali suimti ukrų benderovcų fašistų žydų klouną ir narkomana zielia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių